Οι περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

Οι περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

Φτιάξτε τον κατάλογο των επόμενων διακοπών σας συμπεριλαμβανομένων των 10 μερών που αναμένονται να εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια

Ο κόσμος είναι γεμάτος με μικρά διαμάντια. Πόλεις που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν. Τα γαλάζια νερά και οι ψηλές βουνοκορφές, όμως, απειλούνται από τις κλιματικές αλλαγές αλλά και την ανθρώπινη παρέμβαση.

Ας δούμε μερικά απ’ μέρη του κόσμου που πιθανόν να εξαφανιστούν τις επόμενες δεκαετίες.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Οι περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος απαρτίζεται από 2.900 υφάλους και 940 νησιά σε μία έκταση 344.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, φιλοξενεί μία πολυπληθή ποικιλία εξωτικών οργανισμών ενώ είναι ορατός και από το διάστημα.

Από το 1981 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος βρίσκεται ήδη σε δυσχερή θέση και απειλείται με εξαφάνιση λόγω απορροής φυτοφαρμάκων, λασπωδών ιζημάτων που προέρχονται από εκχερσώσεις, επιθέσεων οργανισμών όπως αστερίες, λεύκανσης των κοραλλιών και διαφόρων άλλων επιπτώσεων κυρίως ανθρώπινης προέλευσης, που έχουν οδηγήσει στην απώλεια σχεδόν των μισών κοραλλιών των υφάλων.

ΒΕΝΕΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ

Related content

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τα ερωτευμένα ζευγάρια που κάνουν τις βόλτες τους με τις γόνδολες, κινδυνεύει να βυθιστεί στα ίδια του τα νερά. Ο ρυθμός της βύθισης μάλιστα έχει αυξηθεί δραματικά κατά τα τελευταία 100 χρόνια, με τη στεριά να έχει υποχωρήσει κατά 24 ολόκληρα εκατοστά. Κι αυτό γιατί η Βενετία παραμένει εξαιρετικά ευάλωτη τόσο στα νερά της θάλασσας όσο και στα υπόγεια.

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Οι περιοχές που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

Η Νεκρά Θάλασσα εξακολουθεί να συρρικνώνεται, αφού τα τελευταία 25 χρόνια η στάθμη της υποχωρεί περίπου κατά 90 εκατοστά ετησίως.

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι αν οι γειτονικές χώρες συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό να τραβούν νερό από τον Ιορδάνη, τη μοναδική πηγή νερού της, η Νεκρά Θάλασσα θα εξαφανιστεί το πολύ σε πενήντα χρόνια. Ήδη, η στάθμη της έχει πέσει 25 μέτρα, και ο όγκος του νερού της έχει μειωθεί στο ένα τρίτο.

Δείτε και τις υπόλοιπες περιοχές

Πηγή: Fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: