Ποιες πόλεις δεν θα υπάρχουν στο μέλλον

Ετοιμάστε το ταξίδι σας όσο ακόμα προλαβαίνετε (Pics)

Μέχρι τώρα ξέραμε για χώρες που πρέπει να επισκεφτούμε όσο ζούμε. Η νέα τάξη πραγμάτων με τις κλιματικές αλλαγές και τον αντίκτυπο που έχουν, αλλάζει όσα ξέραμε για τον πάγκοσμιο χάρτη.

Κλιματική αλλαγή, κατολισθήσεις, φυσικές καταστροφές, η στάθμη της θάλασσας και άλλοι παράγοντες, όπως οικονομικές δυσχέρειες, θα αλλάξουν την εικόνα που είχαμε για κάποιες χώρες, εξαφανίζοντας μάλιστα για πάντα ορισμένες από αυτές.

Ας δούμε ποιες πόλεις απειλούνται με εξαφάνιση.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οι σεισμολόγοι προβλέπουν (με πιθανότητα που αγγίζει το 75%) να χτυπήσει την πόλη σεισμός μεγαλύτερος από 7 ρίχτερ μέχρι το 2086. Οι φήμες αυτές έχουν αρχίσει ήδη να έχουν αντίκτυπο στον πληθυσμό που μειώνεται, ενώ άγνωστο παραμένει το αν η πόλη, σε περίπτωση τέτοιου σεισμού, καταφέρει να επιβιώσει.

Ποιες πόλεις δεν θα υπάρχουν στο μέλλον

ΒΕΝΕΤΙΑ

Η Βενετία είναι γνωστή για τις ρομαντικές βαρκάδες της, αλλά κινδυνεύει να βυθιστεί στο νερό. Ο ρυθμός της βύθισης μάλιστα έχει αυξηθεί δραματικά κατά τα τελευταία 100 χρόνια, με τη στεριά να έχει υποχωρήσει κατά 24 ολόκληρα εκατοστά. Κι αυτό γιατί η Βενετία παραμένει εξαιρετικά ευάλωτη τόσο στα νερά της θάλασσας όσο και στα υπόγεια.

Related content  

ΝΤΙΤΡΟΙΤ

Το Ντιτρόιτ μπορεί να ήταν κάποτε η «πρωτεύουσα της μηχανοκίνητης», αλλά η «χρυσή εποχή» φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν. Ο πληθυσμός της περιοχής συρρικνώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, με την πτώχευση και την οικονομική ανέχεια να έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την περιοχή. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε πως πόλη θα έχει εγκαταλειφθεί εντελώς μέχρι το 2100. Ενδεικτικά η απογραφή έδειξε 1.850.000 κατοίκους τη δεκαετία του 1950, ενώ σήμερα ο πληθυσμός έχει συρρικνωθεί στους 701.000 ανθρώπους.

Related content

Δείτε τη συνέχεια του αφιερώματος.

 

Πηγή: Fortunegreece.com

SHARE:

24Media Network