Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι; Οι 6 επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας

Το ζεύγος Κένεντι λίγο πριν την μοιραία στιγμή
Το ζεύγος Κένεντι λίγο πριν την μοιραία στιγμή NOVEMBER 22, 1993 WILL MARK THE 30TH ANNIVERSARY OF THE ASSASSINATION OF PRESIDENT JOHN F. KENNEDY. PRESIDENT AND MRS. JOHN F. KENNEDY, AND TEXAS GOVERNOR JOHN CONNALLY RIDE THROUGH DALLAS MOMENTS BEFORE KENNEDY WAS ASSASSINATED, NOVEMBER 22, 1963 - RTXEYOL

Από την CIA, τη KGB και τη Μαφία, 53 χρόνια μετά το ερώτημα παραμένει. Τελικά, ποιος σκότωσε τον πρόεδρο Κένεντι; Δείτε τις επικρατέστερες θεωρίες (Pics + Vid)

Μπορεί να έχουν περάσει 53 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, ωστόσο το μυστήριο για το ποιος τον ήθελε νεκρό παραμένει,  με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να μην έχουν επίσημες και σίγουρες απαντήσεις.

Ο Κένεντι ήταν ο νεότερος εκλεγμένος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία. "Ο δαυλός περνάει σε μια νέα γενιά, γεννημένη σε αυτόν τον αιώνα", είχε πει στην εναρκτήρια ομιλία της προεδρίας του τον Ιανουάριο του 1961. Όμως η εξαιρετική, ανοδική του πορεία στην προεδρία των ΗΠΑ διεκόπη βίαια.

Η δολοφονία του προέδρου στις 12: 30 στις 22 Νοεμβρίου στο Τέξας είχε προκαλέσει ένα έντονο κύμα ανησυχίας και ανασφάλειας, για τους πολίτες που είδαν τον καλά προστατευόμενο Κένεντι να πέφτει νεκρός σε ζωντανή μετάδοση.

ADVERTISING

1. H CIA

Η CIA θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του Τζ. Κένεντι, εξαιτίας τω αποφάσεων του προέδρου για αλλαγές που την αφορούσαν. Έτσι, η CIA και οι υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το FBI και το Πεντάγωνο, εμφανίζονται σχεδόν σε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας.

Κατά τη συγκεκριμένη θεωρία, η CIA ήθελε να εκδικηθεί τον Κένεντι για την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα, παράλληλα η μυστική υπηρεσία, φοβόταν την πιθανότητα αποδυνάμωσης προς όφελος του Πενταγώνου.

2. Η Μαφία

Η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας θέλει η Μαφία πίσω από τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι. Όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίας, τα αφεντικά της μαφίας φέρεται να εξοργίστηκαν με τον Κένεντι όταν το FBI έβαλε στο στόχαστρο το οργανωμένο έγκλημα υπό την ηγεσία του αδελφού του JFK, του τότε Γενικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Κένεντι.

Έτσι, οι "νονοί" έστειλαν τον Τζακ Ρούμπι να δολοφονήσει τον εκτελεστή του JFK, Οσβαλντ προκειμένου να μη γίνει γνωστή η συνωμοσία.

Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι; Οι 6 επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας

3. Η KGB

Η τρίτη θεωρία επικεντρώνεται στον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, και αυτός δεν είναι άλλος από την Σοβιετική Ένωση.

Κάπως έτσι, οι ψυχροπολεμικές εντάσεις της εποχής οδήγησαν κάποιους στο συμπέρασμα ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν τη δολοφονία του Κένεντι. Ο δράστης Οσβαλντ είχε περάσει δύο χρόνια στην τότε Σοβιετική Ένωση, είχε Ρωσίδα σύζυγο και δεσμούς με σοβιετικούς διπλωμάτες. Μέχρι και σήμερα κυκλοφορεί αυτό το σενάριο που θέλει την KGB να στρατολόγησε τον Όσβαλντ και να τον έβαλε να σκοτώσει τον Κένεντι.

4. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον

Η επόμενη δημοφιλής θεωρία θέλει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, πίσω από τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ο Λίντον Τζόνσον, αντιπρόεδρος του Κένεντι, ήθελε να ανατρέψει τον πρόεδρο για να αναλάβει την εξουσία ο ίδιος. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Τζόνσον ήθελε να αποκρύψει ένα σκάνδαλο διαφθοράς ή ότι μεγιστάνες της βιομηχανίας τον πλήρωσαν για να δολοφονήσει τον Κένεντι γιατί θεωρούσαν ότι θα εκπροσωπούσε καλύτερα από τον Κένεντι τα συμφέροντά τους. Έτσι, έφτασαν στο συμπέρασμα πως επειδή τον συνόδεψε στο Τέξας και ο ίδιος επιβιβαζόταν σε άλλη λιμουζίνα από του Κένεντι, ήταν εκείνος που διέταξε να τον σκοτώσουν.

Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι; Οι 6 επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας

5. Δυο εκτελεστές

Μια από τις πιο διάσημες ιδέες που επικρατούν σχετικά με τη δολοφονία του Τζ. Κένεντι είναι αυτή της ύπαρξης δεύτερου εκτελεστή.

Κατά τη συγκεκριμένη θεωρία ο δεύτερος εκτελεστής κρυβόταν κάπου ψηλά, με τους περισσότερους από τους υποστηρικτές της να ισχυρίζονται πως εμφανίστηκαν "ύποπτες σκιές, σιλουέτες υποτιθέμενων εκτελεστών και η παρουσία καπνού που εμφανίζονται σε φωτογραφίες και βίντεο ενισχύουν εδώ και χρόνια την υποψία ότι υπήρχε και δεύτερος εκτελεστής πέραν του Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ. Ηχογραφήσεις λέγεται ότι αποδεικνύουν πως, πέραν των τριών πυροβολισμών από το τουφέκι του Οσβαλντ, υπήρξε και ένας τέταρτος. Ο τέταρτος πυροβολισμός λέγεται ότι ακούστηκε από ψηλά, από τον δρόμο όπου δολοφονήθηκε ο Κένεντι."

Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι; Οι 6 επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας

6. Ο άνθρωπος με την ομπρέλα

Η τελευταία από τις επικρατέστερες ιδέες για τη δολοφονία του Κένεντι αναφέρεται σ' έναν άνθρωπο, ο οποίος δολοφόνησε τον πρόεδρο με την ομπρέλα. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία, η ομπρέλα ήταν στην πραγματικότητα όπλο, "βγαλμένο" από ταινία του πράκτορα 007.

Έτσι, ο πραγματικός δολοφόνος πέρασε απαρατήρητος και κατάφερε να πυροβολήσει τον Κένεντι στον λαιμό. Περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970' η θεωρία καταρρίφθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η δολοφονία του Κένεντι σε 486 καρέ

SHARE:

24Media Network