Σπάνιες φωτογραφίες από τις πλημμύρες της Λάρισας πριν από 135 χρόνια

Σπάνιες φωτογραφίες από τις πλημμύρες της Λάρισας πριν από 135 χρόνια

Δύο χρόνια μετά από την απελευθέρωση από τους Τούρκους η Λάρισα ήρθε αντιμέτωπη με την μεγάλη πλημμύρα του Πηνειού τον Οκτώβριο του 1883 - Σπάνιο υλικό της εποχής εξασφάλισε ο Δήμος Λαρισαίων

Σπάνιο οπτικό υλικό από τις πλημμύρες στη Λάρισα στο μακρινό 1883 εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, εκεί όπου έλαβε χώρα χθες εκδήλωση με θέμα “Οι πλημμύρες της Λάρισας – Η περίπτωση του 1883”. Πρόκειται για μία αρκετά δύσκολη περίοδο για την πόλη της Λάρισας, μόλις δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλη έκταση φυσικών καταστροφών.

Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία της απόκτησης από τον δήμο Λαρισαίων, με την συμβολή της ΔΕΥΑΛ και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, 16 παλαιών και σπάνιων φωτογραφιών από την πλημμύρα του Πηνειού κατά τον Οκτώβριο του 1883.

Η λήψη τους έγινε από τον φωτογράφο Ιωάννη Λεονταρίδη από τη Θεσσαλονίκη και αποτυπώνει την έκταση της πλημμύρας, τις σοβαρές ζημιές που υπέστη η Λάρισα και την μορφή της πόλης όπως ήταν δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα