Terry Fox: Ο θρυλικός Καναδός αθλητής που έγινε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καρκινοπαθείς

Terry Fox: Ο θρυλικός Καναδός αθλητής που έγινε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καρκινοπαθείς
Terry Fox: Ο θρυλικός Καναδός αθλητής που έγινε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καρκινοπαθείς AP

Ο Terry Fox αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη εναντίον του καρκίνου. Η ιστορία του έγινε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους. Ένα σύμβολο πραγματικής γενναιότητας και πίστης.

Η google τιμά με το σημερινό της doodle τον Terry Fox, τον Καναδό ακτιβιστή που αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην πάλη εναντίον του καρκίνου.

Ο Fox γεννήθηκε το 1968 στο Γουίνιπεγκ. Σε ηλικία μόλις 19 ετών διαγνώσθηκε με καρκίνο των οστών, κάτι που είχε, ως συνέπεια, τον θεραπευτικό ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού, το οποίο εν-συνεχεία, αντικατέστησε με τεχνητό μέλος.

Αρνούμενος να αποδεχτεί μοιρολατρικά τη νέα πραγματικότητα, ο Fox συνέλαβε την ιδέα να αγωνιστεί για τη συγκέντρωση πόρων για τη χρηματοδότηση της έρευνας κατά της νόσου από την οποία έπασχε. Ξεκίνησε ο ίδιος να διατρέχει τον Καναδά στο «Μαραθώνιο Ελπίδας» του, στις 12 Απριλίου του 1980, από το St. John’s Newfoundland.

Για περισσότερους από 4 μήνες ο Fox διέτρεχε έναν Μαραθώνιο την ημέρα, σαρώνοντας συνολικά μία απόσταση που υπολογίστηκε σε περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα. Ο Μαραθώνιός του συνεχίζεται, κάθε χρόνο, έκτοτε, με στόχο την ενίσχυση της θεραπείας κατά του καρκίνου.

Terry Fox: Ο θρυλικός Καναδός αθλητής που έγινε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καρκινοπαθείς AP


O Καναδός αθλητής, που κατάφερε να γίνει έμπνευση χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Ιουνίου του 1981. Έχοντας καταφέρει να επιβληθεί στο άρρωστο κορμί του, ο ίδιος αποτελεί μέχρι σήμερα ένα σύμβολο γενναιότητας και πίστης για χιλιάδες ανθρώπους.

“Εύχομαι οι άνθρωποι να μπορούσαν να καταλάβουν πως τα πάντα είναι δυνατά εάν προσπαθήσεις. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα εάν οι άνθρωποι προσπαθούν”, είχε πει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα