Αφοπλισμός αστυνομικού στην παναττική απεργία

Αστυνομικός με πολιτικά που έγινε αντιληπτός από διαδηλωτές δέχθηκε επίθεση. Κουκουλοφόροι του πήραν το όπλο (Vids)
- 18 Ιανουαρίου 2012 05:07
Ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που φορούσε πολιτικά , ήταν σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, ο άνδρας που δέχθηκε επίθεση, το μεσημέρι της Τρίτης, στην πλατεία Συντάγματος
Ο αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκε σοβαρά μετά από επίθεση 30 ατόμων, οι οποίοι μάλιστα του αφαίρεσαν και το υπηρεσιακό του όπλο.
Το περιστατικό συνέβη στις 13:45 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τη Βουλή. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας, που φορούσε πολιτικά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι φώναζαν ότι είναι αστυνομικός.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όντας σε σοβαρή κατάσταση.
Η συγκέντρωση
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης, μέλη σωματείων, εργατικών κέντρων και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της παναττικής 24ωρης απεργίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις.
Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.