Καμερούν: Στον… αέρα δέκα χιλιάδες εργάτες στις φυτείες μπανάνας

Καμερούν: Στον… αέρα δέκα χιλιάδες εργάτες στις φυτείες μπανάνας

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν δέκα χιλιάδες εργάτες στις φυτείες μπανάνας στο Καμερούν. Ο λόγος είναι η βαθιά πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα, αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός Banana Link.

Ο συνεταιρισμός προειδοποιεί ότι η σημερινή πολιτική κρίση στο νοτιοδυτικό Καμερούν έχει οδηγήσει 11 φυτείες μπανάνας, που ανήκουν στην κρατική εταιρεία ανάπτυξης του Καμερούν Development Corporation (CDC), να βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο λόγω ανασφάλειας στην περιοχή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, έως και 10.000 θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων σε μπανάνες να βρίσκονται υπό άμεση απειλή, σε μια κατάσταση που φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο, αναφέρει η ομάδα του Banana Link σε σχετική της έκθεση.

ADVERTISING

Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές μπανάνας από το Καμερούν μειώθηκαν 24% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, 113.600 τόνους έναντι 140.930 τόνων κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Οι συνδικαλιστικοί εταίροι του Banana Link, FAWU, δήλωσαν, σύμφωνα με το fruitnet.com, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που θα προστεθεί στον κίνδυνο ασφάλειας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Τέλος, ο συνεταιρισμός δήλωσε ότι με επιστολή του στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ζητά να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της κρίσης που έχει ξεσπάσει στο Καμερούν.

* Banana Link: μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός με έδρα το Norwich, ο οποίος εργάζεται για δίκαιες και βιώσιμες εμπορικές συναλλαγές μπανάνας και ανανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θερμοκοιτίδες αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας

Ρόδι: Δυνατό εξαγωγικό χαρτί της Τουρκίας

Οι τιμές αγοράς επιτραπέζιων ελιών Αγρινίου

SHARE:

24Media Network