Τέλος των μνημονίων και στο κρασί

Τέλος των μνημονίων και στο κρασί

Τι ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό εν όψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) ζητά με επιστολή του από τον πρωθυπουργό την κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Όπως λένε, αυτός ο άδικος φόρος που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τον κλάδο πρέπει να καταργηθεί άμεσα και ευελπιστούν αυτό να συμβεί στη ΔΕΘ, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού.

“Αυτή την στιγμή είναι λοιπόν η πλέον κατάλληλη για να άρετε το βαρύ και άδικο μέτρο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί που επιβλήθηκε το 2015 υπό συνθήκες που δεν υφίστανται πλέον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύνδεσμος.

Τέλος των μνημονίων και στο κρασί

Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρωθυπουργό

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αυτές οι μέρες είναι καθοριστικές για το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας και οινοποιίας. Εν μέσω του φετινού τρύγου, η Χώρα μας εξέρχεται επιτυχώς από την κατάσταση ομηρίας στην οποία είχε περιέλθει από τα μνημόνια. Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και παρουσιάζεται η ευκαιρία να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια.

Αυτή την στιγμή είναι λοιπόν η πλέον κατάλληλη για να άρετε το βαρύ και άδικο μέτρο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί που επιβλήθηκε το 2015 υπό συνθήκες που δεν υφίστανται πλέον.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε για τις συνέπειες του επαχθούς αυτού μέτρου οι οποίες δεν περιορίζονται στην φορολογική επιβάρυνση. Όπως επισημάναμε επανειλημμένως η επιβολή του οδήγησε σε έξαρση το λαθρεμπόριο και σε στρεβλώσεις σε βάρος των νόμιμων οινοποιείων τα οποία εκπροσωπούμε. Η κατάργηση αυτή, σε συνδυασμό με την πύκνωση των ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής και γενικότερα της φαυλότητας στον χώρο, θα είναι ευεργετική για το σύνολο του υγιούς κομματιού του κλάδου μας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Εξάλλου η άρση του μέτρου θα καταστήσει επίσης άνευ αντικειμένου την υποχρέωση ογκομέτρησης δεξαμενών η οποία σήμερα απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα όλων των οινοποιητικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα δε των μικρών.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακούσετε με ευαισθησία την αγωνία της ελληνικής οινοποιίας και το πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας για κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η μεγάλη ευκαιρία να δώσετε το στίγμα μιας νέας αρχής για την ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού με το πέρας την μνημονιακής εποχής. Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα θα γίνει πράξη αυτό που αναγγείλατε ήδη το 2017 και θα συμβάλλετε καθοριστικά να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν στο σώμα αυτού του λαμπερού και τόσο δυναμικού κλάδου που λέγεται ελληνικό κρασί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ AGROPOST

Δυτική Ελλάδα: Πληρώνονται οι επιλαχόντες Νέοι Αγρότες
Η Ένωση Αγρινίου ξεκινά την παραλαβή πράσινης ελιάς
Συγκομιδή και εμπορία ακτινιδίων
SHARE: