news 24/7

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου: "Στόχος η ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας"

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα, από τη στιγμή που θα υποχωρήσει ο κορονοϊός είναι το οικονομικό πλήγμα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βαθύ.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: "Αφιερώνουμε την Ημέρα Υγείας σε όσους μάχονται τον κορονοϊό"

Αφιερωμένη στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά μάχη κατά του κορονοϊού, εντός και εκτός Ελλάδας, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου`

Σακελλαροπούλου: Συγκίνηση για τα γράμματα που έλαβε από μαθητές δημοτικού σχολείου

Τη συγκίνησή της για τα όμορφα λόγια που της έγραψαν μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κορονοϊός: Μήνυμα συμπαράστασης στην Ιταλία από τη Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε ανάρτηση στο twitter, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στον λαό της Ιταλίας που έχει χτυπηθεί αδυσώπητα από τον κορονοϊό.

Η Προέδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σακελλαροπούλου: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε Ξάνθη και Καστοριά

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τους κατοίκους, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Καστοριάς και της Ξάνθης εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: "Αγνός πατριώτης με όλη τη σημασία της λέξης ο Μανώλης Γλέζος"

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε ασυμβίβαστο υπερασπιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης και αγνό πατριώτη τον Μανώλη Γλέζο, στο συλλυπητήριο μήνυμά της για το θάνατό του.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δίνει τον μισό μισθό της για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δίνει τον μισό μισθό της για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα, αποφάσισε για τους επόμενους 2 μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.

Η Προέδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: "Δίνουμε ιστορική μάχη και θα νικήσουμε"

Τηλεοπτικό μήνυμα απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. "Σε τόσο κρίσιμες στιγμές η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου εμπνέει και καθοδηγεί τους πολίτες, το μήνυμά της".

Η Προέδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Διάγγελμα της Προέδρου της Δημοκρατίας απόψε στις 20:00

Τηλεοπτικό μήνυμα θα απευθύνει στις 20:00, από την συχνότητα της ΕΡΤ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Θα αναφερθεί και στην πανδημία του κορονοϊού.

Τηλεδιάσκεψη Σακεραλλοπούλου με Γιάννα Αγγελοπούλου για το "Ελλάδα 2021"

Τηλεδιάσκεψη Σακεραλλοπούλου με Γιάννα Αγγελοπούλου για το "Ελλάδα 2021"

Η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δράσεις και τον προγραμματισμό για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από το 1821.

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στοι υπουργείο Υγείας

Σακελλαροπούλου: "Οι περιορισμοί είναι αναγκαίοι για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον"

Το Υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Ορκίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Προεδρικό Μέγαρο

Ορκίστηκε ο Χαρδαλιάς υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ορκίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έπαρση της σημαίας

Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έπαρση της σημαίας

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έδωσε για πρώτη φορά το παρών στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Μια νέα Πρόεδρος που αναλαμβάνει σε πολύ δύσκολες συνθήκες και που επιδιώκει να σηματοδοτήσει την ευαισθησία

Η ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις πιο δύσκολες συνθήκες που θα μπορούσε να φανταστεί και ο πιο απαισιόδοξος, όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: Ορκίζεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στη Βουλή των Ελλήνων. Περιορίστηκε πολύ ο αριθμός των προσκεκλημένων λόγω κορονοϊού.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Επισκέψεις σε Πεντάγωνο και Λευκωσία, οι πρώτες κινήσεις της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Με την αντιφώνησή της στην τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα δώσει μέρος του στίγματός της για την πενταετή θητεία της. Ποια είναι η βασική ομάδα των συνεργατών της.

Το κτήριο της Βουλής φωταγωγημένο

Έξι κουίζ για αρχάριους και δυνατούς λύτες!

Πού κάνει τις επαφές της και ποιον προορίζει για διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ποιο μέλος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έλεγε σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να πάνε μαζί και έκανε θόρυβο με εντελώς αντίθετες κινήσεις;

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Με θρησκευτικό όρκο θα ορκιστεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

"Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει άριστα το Σύνταγμα και δεν θα ετίθετο ποτέ ζήτημα να ορκιστεί με όρκο διαφορετικό από τον ρητά προβλεπόμενο" υπογραμμίζουν συνεργάτες της σε σχετικό ερώτημα που ετέθη.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η στελέχωση του γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρώτο κρας τεστ για τη Σακελλαροπούλου

Οι πληροφορίες επιμένουν πως για κορυφαίο ρόλο προορίζεται ο πρέσβης Γιώργος Σαββαΐδης, ενώ από το γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην Ηρώδη Αττικού μόνο η Λώρα Μολυβιάτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτό αρχείου.

Μητσοτάκης στο Politico: Στον ανασχηματισμό θα βάλω περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση

Για τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αλλά και για τη γυναικεία εκπροσώπηση στην κυβέρνησή του μίλησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Politico

Αστυνομικά μέτρα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. από παρατημένο μηχανάκι κοντά στο σπίτι της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Το μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο προκάλεσε την αντίδραση της Αστυνομίας και ελέγχθηκε από πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι ύποπτο και έτσι ο συναγερμός έληξε σύντομα

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Ξεκάθαρο στίγμα σε προοδευτική κατεύθυνση από τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα” δήλωσε στις “προγραμματικές δηλώσεις” της και έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου.

Ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: "Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα των ανθρώπων"

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας ενημέρωσε τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Στο ΣτΕ η συνάντηση

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για Σακελλαροπούλου: "Η Ελλάδα προχωρά μπροστά"

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής συνεχάρη την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της, ενώ τόνισε πως "η Ελλάδα προχωρά στη νέα εποχή της ισότητας".

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για εκλογή Σακελλαροπούλου: Στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε

Για "μετάβαση στη νέα εποχή" έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο συμβολισμό της εκλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως προέδρου της Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας. Η απουσία Σαμαρά, οι επιστολικές ψήφοι και το απρόοπτο με τα τροχαία Μανωλάκου και Μεϊκόπουλου

Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με μοναδικό αντικείμενο τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σακελλαροπούλου: Εκλέγεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Με 263 ψήφους, δηλαδή άπαντες τους βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, πλην Σαμαρά, και δύο απόντων για λόγους υγείας αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία Πρόεδρος Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Το Προεδρικό Μέγαρο

Στις 13 Μαρτίου αναλαμβάνει η νέα Πρόεδρος - Κανονικότατα θα ασκεί τα καθήκοντά του ο Π. Παυλόπουλος

Ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν πρόκειται να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και πολύ περισσότερο να παραιτηθεί. Στο Ισραήλ, με Τραμπ και πολλούς ευρωπαίους προέδρους για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Νετανιάχου για το Ολοκαύτωμα

Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, σε εκδήλωση (Φωτογραφία αρχείου)

"Βόμβες" Σαμαρά για Χάγη - μεταναστευτικό με φόντο την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαφωνεί με προσφυγή στη Χάγη, αφήνει αιχμές για μεταναστευτικό, ενώ θα απουσιάζει όταν θα ψηφιστεί η Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος Δημοκρατίας

Εκδήλωση του κύκλου ιδεών

Βενιζέλος για Σακελλαροπούλου: Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει

Στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιλογή της κ.Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς πιστεύει πως και η ίδια αντιλαμβάνεται τους καταναγκασμούς της πολιτικής και τα παίγνια της Ιστορίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι εκπροσωπεί η ΝΔ"

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να συρθεί στην επιλογή ενός προσώπου που με τη διαδρομή του έχει σταθεί απέναντι σε ό,τι εκπροσωπεί ιδεολογικά η ΝΔ των Μητσοτάκη – Σαμαρά" τονίζει η Κουμουνδούρου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ

Ντόρα Μπακογιάννη: Εξαιρετική επιλογή η κ. Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου ιδανική, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε μεγάλη ευρωπαϊκή και διπλωματική απρέπεια τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διάσκεψη για τη Λιβύη.

Από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Μητσοτάκης προς Μέρκελ: Βέτο σε όποια λύση για Λιβύη, εάν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με Τουρκία

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα έχει επικοινωνία με τη Μέρκελ και πως η Ελλάδα δε θα δεχθεί πολιτική λύση εάν δεν ακυρωθεί η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης, απειλώντας με βέτο στην ΕΕ. Τι είπε για Σακελλαροπούλου και μεταναστευτικό.

Ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος

Βελόπουλος: Δεν συναινούμε στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιχειρηματολόγησε της απόφασής του κόμματός του κάνοντας αναφορές στα πεπραγμένα της κας Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας ακόμη την πρόταση του πρωθυπουργού "αριστεροφοβική".

Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αικατερίνη Σακκελαροπούλου: Συγχαρητήρια από τους δικαστές του ΣτΕ

Τη βεβαιότητά τους οτι  θα ανταποκριθεί με επιτυχία στον ρόλο της Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δικαστές του ΣτΕ που συγχαίρουν την Αικατερίνη Σακκελαροπούλου.