Αμφισβητεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 11μηνου μωρού ο παιδοχειρουργός

Αμφισβητεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 11μηνου μωρού ο παιδοχειρουργός

Διαβάστε πως κρίνει ο γιατρός το πόρισμα που βγήκε και το οποίο τον "καίει" και την αντίδραση της οικογένειας

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που τον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του 11μηνου μωρού στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, αμφισβητεί ο παιδοχειρουργός, που είχε αναλάβει το περιστατικό.

Με δήλωση του, τονίζει ότι το πόρισμα που βγήκε στηρίχτηκε σε υποθέσεις και σε ανεπαρκές αποδεικτικό υλικό. "Πρέπει να θεωρείται αυτονόητος ο σεβασμός μου στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οφείλω να επισημάνω ότι η ΕΔΕ δεν καταλήγει σε συμπεράσματα βέβαια και οριστικά. Στηρίζεται σε υποθέσεις και σε ανεπαρκές αποδεικτικό υλικό. Δεν θα απαντήσω δημόσια στις όποιες αιτιάσεις. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτή είναι και ο οριστικός κριτής" επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός υποστηρίζει ότι για το τραγικό τέλος που είχε η υπόθεση ευθύνονται, μεταξύ άλλων, τα ράμματα που ζήτησε και δεν του έδωσαν, η αναισθησιολόγος αλλά και οι γονείς του μικρού παιδιού, που το πήγαν στο νοσοκομείο με παραμελημένη τομή.

Από την πλευρά της οικογένειας, που παρέλαβε το πόρισμα της ΕΔΕ, η δικηγόρος Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, αφού ξεκαθάρισε ότι τη βασική ευθύνη έχει ο χειρουργός που έκανε τις επεμβάσεις στο μωρό, πρόσθεσε: "Θεωρούμε ωστόσο ότι συγκλίνουσα ευθύνη έχουν και οι άλλοι παράγοντες που δεν ενδιαφέρθηκαν καν. Έδειξαν αμέλεια. Όλοι έχουν ευθύνες και οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να αποδοθούν καθώς επίσης και οι ανώτατες πειθαρχικές ποινές που είναι αυτή της αργίας".

Πηγή: prismanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΔΕ: Από ιατρικό λάθος ο θάνατος του 11μηνου βρέφους στην Κρήτη

Ιατροδικαστής: Ιατρικό λάθος - Παιδοχειρουργός: Έκανα το καθήκον μου

SHARE:

24Media Network