Αναστασιάδης για Τουρκία: Περιμένω παρέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ

Αναστασιάδης για Τουρκία: Περιμένω παρέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ
Ο Νίκος Ανστασιάδης. AP

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τη στάση ΕΕ – ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου Νίκου Ανστασιάδη.

Παρέμβαση από ΗΠΑ και ΕΕ αναφορικά με την Τουρκία αναμένει ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”.

Συγκεκριμένα, και απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με φόβους για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο, λόγω και των τουρκικών διακηρύξεων για γεώτρηση ανοικτά της Κρήτης, ο κ. Αναστασιάδης είναι κατηγορηματικός: «Οι έντονες διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, όσο και κυπριακής έχουν κινητοποιήσει τόσο το ενδιαφέρον, όσο και τις ανησυχίες και της ίδιας της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι επόμενες των ημερών είναι κρίσιμες όσον αφορά την ανάδειξη πρωτοβουλιών από πλευράς ΕΕ και ΗΠΑ έτσι ώστε να αποτραπεί μια ενδεχόμενη κρίση».

Ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρεται στις διεργασίες και τις πρωτοβουλίες ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και αμερικανικών παραγόντων που όπως εκτιμά θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο τις προσεχείς ημέρες προς την πλευρά της Τουρκίας, για αποτροπή ενδεχόμενης κρίσης.

Ο Νίκος Ανστασιάδης χαρακτηρίζει επίσης άριστη και πολυεπίπεδη τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. “Υπάρχει συντονισμός μέσα από την επιλογή του διαλόγου για επίλυση των όποιων διαφορών προκύπτουν σαν αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα