Αποστολάκης: Χοντρή πατάτα των Τούρκων η παρενόχληση του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης EUROKINISSI

Από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην προκλητικότητα των Τούρκων, σημειώνοντας ότι "ανησυχούμε για την πρόκληση ατυχήματος".

"Ήταν μια χοντρή πατάτα των Τούρκων. Προσπάθησαν να το ανασκευάσουν λέγοντας ότι δεν έκαναν παραβίαση, ότι αυτοί ήταν εκεί" δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε ερώτηση του ΑΝΤ1, με αφορμή την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, ανέλυσε το σύνθετο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την ανάπτυξη διεθνών αμυντικών συνεργασιών για την αποτελεσματική ενίσχυση της σταθερότητας.

ADVERTISING

Μάλιστα, τόνισε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αντιμετωπίζεται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του κατά την οποία συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και η από κοινού δράση για τη μείωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Υπογράμμισε επίσης την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ καθώς και την παράλληλη υλοποίηση από ελληνικής πλευράς ευρέος πλέγματος δράσεων αμυντικής διπλωματίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία και πιστοποιεί τη βούληση για την διασφάλιση σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Υπουργός στάθηκε τέλος στον ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας με τον αμερικανικό λαό και ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει στην προβολή των εθνικών θέσεων και επισήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ και Ισραήλ, οι οποίες και πιστοποιούνται τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ όσο και από την συνεχώς βελτιούμενη αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευάγγελος Αποστολάκης, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα και αναχαιτίστηκαν

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Όταν οι πιλότοι του ελικοπτέρου ενημερώνουν τον Τσίπρα για τα τουρκικά μαχητικά

Διάβημα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού

Τσίπρας από Αγαθονήσι: Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας, είναι η δύναμή μας

SHARE:

24Media Network