Αρχηγός ΓΕΣ: Επίσκεψη στα Δωδεκάνησα, στη σκιά των τουρκικών παραβιάσεων

Αρχηγός ΓΕΣ: Επίσκεψη στα Δωδεκάνησα, στη σκιά των τουρκικών παραβιάσεων
Ο αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα διαπίστωσε ο αρχηγός ΓΕΣ, κατά την επίσκεψη του στα Δωδεκάνησα. Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκιά μαχητικά

Μονάδες και φυλάκια στα Δωδεκάνησα στην ζώνη ευθύνης της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ») επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 95ης ΑΔΤΕ, την 95η μονάδα εθνοφυλακής (95 ΜΕΘ), το 542 μηχανοκίνητο τάγμα εθνοφυλακής (542 Μ/Κ ΤΕ) και το επιτηρητικό φυλάκιο (ΕΦ) ΠΑΣΤΙΔΑΣ, όπου παρακολούθησε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διέταξε τη διεξαγωγή ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και το αεροδρόμιο Μαριτσών όπου συνομίλησε με τα πληρώματα των ελικοπτέρων και το τεχνικό προσωπικό.

Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στο Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη, όπου επισκέφθηκε τα ομώνυμα επιτηρητικά φυλάκια και παρακολούθησε την εξέλιξη ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Περαιτέρω ο αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την έδρα της ΔΑΝ Καρπάθου, όπου παρακολούθησε την εξέλιξη επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και το ΕΦ Κάσου, ελέγχοντας -την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

O αρχηγός ΓΕΣ διαπίστωσε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, των μονάδων και φυλακίων ενώ ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες, εξέτασε τα επιχειρησιακά δεδομένα και έδωσε κατευθύνσεις τόσο στα στελέχη και τους οπλίτες θητείας, όσο και στους εθνοφύλακες, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ.

Τον αρχηγό ΓΕΣ συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελορίζου (σ.σ. Παρασκευή 10 Ιανουαρίου) τουρκικά αεροσκάφη που ειισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης πέταξαν αλλεπάλληλες φορές (18 συνολικά) πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα