“Χάθηκαν” αντιαρματικά και πυρομαχικά από βάση του Π.Ν. στη Λέρο. Στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική

“Χάθηκαν” αντιαρματικά και πυρομαχικά από βάση του Π.Ν. στη Λέρο. Στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Απώλεια πολεμικού υλικού Eurokinissi

Από την Αντιτρομοκρατική κρατούν τις επιφυλάξεις τους για το αν όντως υπάρχει απώλεια ή κάποιο "λογιστικό" λάθος, καθώς αυτό έγινε αντιληπτό κατά την παράδοση παραλαβή της αποθήκης. "Αγνοούνται" δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ΕΛ.ΑΣ. η αποκάλυψη από το ΓΕΝ ότι σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο έγινε αντιληπτή η απώλεια πολεμικού υλικού από την αποθήκη μάλιστα πυρομαχικών και εκρηκτικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει απώλεια, δύο αντιαρματικών οπλοβομβίδων, χειροβομβίδων και βραδύκαυστων φυτιλιών.

Όπως ήταν λογικό, πέρα από την εσωτερική έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού, ενημερώθηκε σχετικά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνεται από την Αντιτρομοκρατική ότι ο χώρος φυλασσόταν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τα οποία δεν είχαν παραβιαστεί, όπως δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, κάτι που σημαίνει πως η λύση βρίσκεται εντός της μονάδας του Π.Ν., για το τι συνέβη.

Στην Αντιτρομοκρατική κρατούν τις επιφυλάξεις τους για το αν όντως υπάρχει απώλεια ή κάποιο «λογιστικό» λάθος, καθώς αυτό έγινε αντιληπτό κατά την παράδοση παραλαβή της αποθήκης, κατά την οποία προηγήθηκε καταμέτρηση και έχει συμβεί στο παρελθόν να έχουν γίνει μεταφορές που να μην φαίνονται καταγεγραμμένες ή να έχουν γίνει λάθος εγγραφές.

Η περίπτωση, ωστόσο, θα ερευνηθεί ενδελεχώς και πρώτα θα γίνει αναλυτική καταμέτρηση και θα εξεταστούν οι υπεύθυνοι και στη συνέχεια θα βγουν συμπεράσματα για το αν όντως υπάρχει απώλεια και με ποιον τρόπο ή αν πρόκειται περί κάποιου λάθους που δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού η αναλυτική καταμέτρηση γίνεται σποραδικά στον χρόνο και συνήθως μόνο κατά την παράδοση-παραλαβή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα