H φρεγάτα “Ύδρα” απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα

Διαβάζεται σε 2'
H φρεγάτα Ύδρα
H φρεγάτα Ύδρα Eurokinissi

Για την Ερυθρά Θάλασσα απέπλευσε η φρεγάτα “Ύδρα” προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση “Ασπίδες” κατά των Χούθι.

Απέπλευσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η φρεγάτα «Ύδρα». Θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από τη χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».

Δένδιας: H φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα θα εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα

«Η συμμετοχή της φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα με Έλληνα Διοικητή, εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα» σημείωσε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας, από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία, αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών, αλλά και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας μας» πρόσθεσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Χ ο Νίκος Δένδιας.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης.

Η ταυτότητα της επιχείρησης

Σημειώνεται πως η επιχείρηση θα είναι ενεργή κατά μήκος των κύριων θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας στα στενά Μπάαμπ αλ-Μαντάμπ και τα στενά του Χορμούζ, καθώς και στα διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του ‘Αντεν, στην Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο.

Η επιχείρηση «Ασπίδες» θα συντονιστεί στενά με την επιχείρηση «Atalanta» για να συμβάλει στη θαλάσσια ασφάλεια στον Δυτικό Ινδικό Ωκεανό και στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και με ομοϊδεάτες εταίρους που συμβάλλουν στη θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή δραστηριότητάς της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα