Ηνίοχος: Ο χάρτης της άσκησης που κάνει όλο το Αιγαίο πεδίο ασκήσεων

Μαχητικά - Φωτό αρχείου
Μαχητικά - Φωτό αρχείου MOTIONTEAM

Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψουν τα ολοκαίνουργια ιταλικά F-35, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Άγκυρας όσες μέρες διαρκέσει η άσκηση.

Σήμερα ξεκινά η πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και ο χάρτης με τις περιοχές που έχουν δεσμευτεί για να πετάξουν τα μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση, έχει ενδιαφέρον. Όλο το Αιγαίο θα χρησιμοποιηθεί από αεροσκάφη της Ελλάδας,των ΗΠΑ,του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Κύπρου. Οι Ιταλοί έστειλαν τα F-35 που έχουν παραλάβει, τα οποία θα πετάξουν μαζί με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σε διάφορα σενάρια της άσκησης.

Θα ΄χει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα ΄ναι η παρουσία της τουρκικής αεροπορίας τις ημέρες που το Αιγαίο θα είναι ένα τεράστιο πολυεθνικό πεδίο ασκήσεων.

Ηνίοχος: Ο χάρτης της άσκησης που κάνει όλο το Αιγαίο πεδίο ασκήσεων

Όπως έχει γράψει το Militaire.gr ο σχεδιασμός της άσκησης δεν εξαιρεί τίποτα, όπως γινόταν στο παρελθόν. Τα μαχητικά αεροσκάφη όλων των χωρών θα πετάξουν, στον Έβρο, στη Σαμοθράκη και στη Λήμνο. Υπάρχει επίσης ένα σενάριο που προβλέπει την πτήση αμερικανικών αεροσκαφών κοντά στο Καστελόριζο.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει το ΓΕΑ σε ανακοίνωσή του, “αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού”.

Διαβάστε ακόμη στο Militaire.gr:

Από τον Ταγίπ ή τον Κεμάλ δεν υπάρχει για την Ελλάδα

Τουρκία εκλογές: Τα 3 πρώτα συμπεράσματα

Η πτήση του “Έλληνα Άρχοντα”! Βίντεο από το αεροσκάφος που είναι κατασκευασμένο στη Φλώρινα

SHARE:

24Media Network