Μείωση στρατιωτικής θητείας: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Τι προβλέπει

Φωτό αρχείου: Ορκωμοσία νεοσύλλεκτων
Φωτό αρχείου: Ορκωμοσία νεοσύλλεκτων MOTIONTEAM

Η μείωση της θητείας αφορά τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Θα επωφεληθούν όλα τα αγόρια αυτών των οικογενειών που στις πολύτεκνες οικογένειες θα κάνουν 6 μήνες θητεία και στις τρίτεκνες 9 μήνες.

Σημαντικές ανατροπές, όπως είχε αποκαλύψει ο Παναγιώτης Ρήγας στον News 24/7 στους 88,6, έρχονται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει μείωση της στρατιωτικής θητείας σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Επίσης στο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση το απόγευμα της Δευτέρας και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη προβλέπεται για την μείωση της θητείας:

Mειωμένη στρατιωτική θητεία 6 μηνών για όλα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ακόμη και για 4 παιδιά αντί για 6 που ίσχυε. 

Για τα παιδιά 3τεκνων οικογενειών προβλέπεται:

-8 μήνες αντί για 9 στον Στρατό Ξηράς

-9 μήνες για το Ναυτικό και την Αεροπορία.

Ανυπότακτοι

-Ρύθμιση με την οποία όσοι ανυπότακτοι επιθυμούν να κλείσουν τις στρατολογικές υποχρεώσεις τους έως το τέλος του 2020 απαλλάσσονται από τα διοικητικά, στρατολογικά και οικονομικά μέτρα σε βάρος τους.

Για πληγέντες στο Μάτι και τη Μάνδρα

Επίσης πριμοδοτούνται οι μαθητές που έχασαν τους γονείς τους ή το σπίτι και την οικογενειακή επιχείρηση στις περιοχές Μάτι και Μάνδρα και συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ή ήταν μαθητές Γ’ Λυκείου αντίστοιχα, για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές μέσω της υπέρβασης του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε αυτές.

Αντιρρησίες συνείδησης

- Ρύθμιση για τους αντιρρησίες συνείδησης, με την οποία μειώνεται στα 33 από τα 35 έτη, το ηλικιακό όριο εξαγοράς υπολοίπου της εναλλακτικής υπηρεσίας, εφόσον έχουν διατεθεί ή διατεθούν σε φορείς του δημοσίου, αφού εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία 20 ημερών αντί 40 που ίσχυε. Επιπλέον, καταργείται το μέτρο της δίμηνης υποχρεωτικής παραμονής τους - επιπλέον της πραγματικής στρατιωτικής θητείας - στην εναλλακτική υπηρεσία πριν την οριστική απόλυσή τους.

Νομική υποστήριξη

- Ρύθμιση για την επέκταση της νομικής υποστήριξης στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων όσον αφορά σε αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

-Ρύθμιση για τη βελτίωση του στρατιωτικού ποινικού κώδικα, την εξέλιξη στο δικαστικό σώμα.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το νομοσχέδιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρήγας: Πρότεινα στο οικονομικό επιτελείο να ανέλθει από τα 8 στα 30 ευρώ ο μισθός των φαντάρων

SHARE:

24Media Network