Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο – Πέταξε UAV στη Λήμνο

Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο – Πέταξε UAV στη Λήμνο
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας ASSOCIATED PRESS

Οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών γίνονται συντονισμένα, με οπλισμένα αεροσκάφη, ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία του Αιγαίου και υποχρεώνουν την ελληνική ΠΑ να βρίσκεται ανήμερα της Μ.Παρασκευής σε κατάσταση συναγερμού.

Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων καταγράφεται στο Αιγαίο ακόμη και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή με τους Τούρκους να επιστρατεύουν και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πέταξε κοντά στη Λήμνο.

Μάλιστα σύμφωνα με το Militaire η τουρκική αεροπορία δεν έχει πάψει να προκαλεί με πτήσεις που δεν έχουν το χαρακτήρα “απλών” παραβιάσεων που θέλουν απλά να καταγραφούν. Οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών γίνονται συντονισμένα, με οπλισμένα αεροσκάφη, ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία του Αιγαίου και υποχρεώνουν την ελληνική ΠΑ να βρίσκεται ,σήμερα Μεγάλη Παρασκευή σε κατάσταση συναγερμού, απογειώνοντας διαρκώς αεροσκάφη αναχαίτισης.

Από το πρωί έχουν καταγραφεί τέσσερα περιστατικά από 10 τουλάχιστον τουρκικά μαχητικά,αλλά και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου. Οι συντονισμένες προκλήσεις βέβαια έχουν ξεκινήσει από χθες αργά το βράδυ. Το “χορό” των προκλήσεων άνοιξε μια εξάδα τουρκικών F-16, που μπήκε στο FIR Αθηνών, στη περιοχή της Λήμνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα