Οι Τούρκοι παραλαμβάνουν τους S-400 αλλά δεν ξέρουν τι θα τους κάνουν

Οι Τούρκοι παραλαμβάνουν τους S-400 αλλά δεν ξέρουν τι θα τους κάνουν
Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 AP

Διίστανται οι απόψεις για το πώς θα αξιοποιήσει τελικά η Άγκυρα το ρωσικό πυραυλικά σύστημα, που προκάλεσε μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον, ενώ πλησιάζουν οι μέρες για την παραλαβή του.

Οι Τούρκοι από χθες λένε και ξαναλένε ότι εντός των επόμενων ημερών αρχίζουν να παραλαμβάνουν τους S-400. Αυτό που προκύπτει από τις δηλώσεις τους όμως είναι ότι δεν ξέρουν τι θα τους κάνουν!

Εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χθες δήλωσε ότι οι S-400 “θα φθάσουν στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα, θα ΄ναι ενεργοί και θα χρησιμοποιηθούν”.

Μόνο που την Πέμπτη, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, είχε δηλώσει ότι οι S-400 θα μπορούσαν να αποθηκευτούν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ.Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι S-400 θα “ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”.

Τελικά ο Καλίν δήλωσε ότι οι S-400 δεν αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ και “θα χρησιμοποιηθούν κανονικά”.

Όλα αυτά την ώρα που από τις ΗΠΑ μεταδίδεται ξεκάθαρο μήνυμα αποβολής της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 ,παρά το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στην Ιαπωνία.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου δημιούργησαν την εντύπωση ότι το θέμα των S-400 θα μπορούσε να διευθετηθεί μ΄ έναν συμβιβαστικό τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα