Οι Τούρκοι παραλαμβάνουν τους S-400 αλλά δεν ξέρουν τι θα τους κάνουν

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400
Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 AP

Διίστανται οι απόψεις για το πώς θα αξιοποιήσει τελικά η Άγκυρα το ρωσικό πυραυλικά σύστημα, που προκάλεσε μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον, ενώ πλησιάζουν οι μέρες για την παραλαβή του.

Οι Τούρκοι από χθες λένε και ξαναλένε ότι εντός των επόμενων ημερών αρχίζουν να παραλαμβάνουν τους S-400. Αυτό που προκύπτει από τις δηλώσεις τους όμως είναι ότι δεν ξέρουν τι θα τους κάνουν!

Εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χθες δήλωσε ότι οι S-400 “θα φθάσουν στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα, θα ΄ναι ενεργοί και θα χρησιμοποιηθούν”.

ADVERTISING

Μόνο που την Πέμπτη, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, είχε δηλώσει ότι οι S-400 θα μπορούσαν να αποθηκευτούν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ.Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι S-400 θα “ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”.

Τελικά ο Καλίν δήλωσε ότι οι S-400 δεν αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ και “θα χρησιμοποιηθούν κανονικά”.

Όλα αυτά την ώρα που από τις ΗΠΑ μεταδίδεται ξεκάθαρο μήνυμα αποβολής της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 ,παρά το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στην Ιαπωνία.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου δημιούργησαν την εντύπωση ότι το θέμα των S-400 θα μπορούσε να διευθετηθεί μ΄ έναν συμβιβαστικό τρόπο.

Πηγή: 

militaire.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν κάνουν βήμα οι Ελληνοκύπριοι θα απαντήσουμε όπως στο παρελθόν

Μάρος Σέφτσοβιτς για Κυπριακή ΑΟΖ: "Διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει"

Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Τυχόν μη παράδοση των F-35 από τις ΗΠΑ ισοδυναμεί με κλοπή

"Όχι" του Πεντάγωνου: Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει και F-35 και S-400

SHARE:

24Media Network