Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: “Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας”

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: “Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας”
Νίκος Παναγιωτόπουλος EUROKINISSI

Οι δηλώσεις του υπουργού Έθνικης Άμυνας στον απόηχο της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του.

Απάντηση στον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ και το μήνυμα υπέρ του διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας “χωρίς την ανάγκη παρέμβασης τρίτων” που θέλησε να στείλει, έδωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, απαντώντας σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: “Είπα στον Ακάρ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ότι, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας”.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, έστειλε μήνυμα υπέρ του διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας “χωρίς την ανάγκη παρέμβασης τρίτων”, ενώ εξέφρασε την πρόθεση για επανεκκίνηση των συζητήσεων στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Μιλώντας στο πλαίσιο της ενημέρωσης Τούρκων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε θετική τη συνάντησή του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και επεσήμανε ότι είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι έχουμε κάποια γνωστά προβλήματα με την Ελλάδα τα οποία, όπως τόνισε, μπορούν να επιλυθούν ειρηνικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά το τετ α τετ τους στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Η απάντηση Παναγιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία τόνισε:

“Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί, να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Όλοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε, όχι, είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας”.

Επανέλαβε ακόμη, ότι δεν υπάρχει το παραμικρό κενό στα νησιά από τη μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία. Όπως είπε, τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου τεθωρακισμένα BMP (από τα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα έως τις 21 Οκτωβρίου.

“Η ανάπτυξη τους σε μονάδες έχει σχεδιαστεί από το ΓΕΕΘΑ ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό”, είπε και πρόσθεσε ότι το ΥΠΕΘΑ εξετάζει, οικονομικά, πρόταση της εταιρείας Rheinmetall μέσω της οποίας η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα 100 τεθωρακισμένα Marder.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα