Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης F-35

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζωρτζ Τσούνης
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζωρτζ Τσούνης EUROKINISSI

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντησή του με στελέχη του προγράμματος JSF PO.

Συνάντηση με στελέχη του προγράμματος JSF PO (Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, είχε, σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πρεσβεία ΗΠΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network