Πρόκληση της Τουρκίας με νέα NAVTEX – Στο στόχαστρο το Καστελόριζο

Πρόκληση της Τουρκίας με νέα NAVTEX – Στο στόχαστρο το Καστελόριζο

Για έρευνες το “Μπαρμπαρός” στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας - Η Τουρκία κατασκευάζει ναυτική βάση μεγαλύτερη από το Ακσάζ στην Κύπρο

Βάση στην Κύπρο και “επικοινωνιακή αντεπίθεση” με προβολή “ναυτικής ισχύος”, με δημοσιεύματα στην πιστή στο καθεστώς Ερντογάν Yeni Safak.

Σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για κατασκευή μεγάλη βάσης στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου θα “δέσει” και το “μίνι αεροπλανοφόρο” Anadolu που ναυπηγεί η Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ναυτική βάση θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 280 χιλιάδων στρεμμάτων και θα είναι μεγαλύτερη από τη βάση του Ακσάζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η βάση θα κατασκευαστεί  “ως αντιστάθμισμα σε όσα έχουν συμφωνήσει ΗΠΑ και Γαλλία με την κυπριακή κυβέρνηση”.

Παράλληλα, οι Τούρκοι για να αποδείξουν στα Σούρμενα για να έχουν παρουσία και στη Μαύρη Θάλασσα.

Γιατί η Τουρκία στέλνει το Barbaros στο Καστελόριζο

Η Τουρκία στέλνει το Barbaros σε περιοχή κοντά στο Καστελόριζο που δεν είναι τυχαία. Όπως γράφει το Militaire.gr πρόκειται για μια περιοχή την οποία η Τουρκία έχει “οικειοποιηθεί” αυθαίρετα από το 2012.

Τον Απρίλιο του 2012 το καθεστώς Ερντογάν δημοσίευσε  στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χάρτες που περιελάμβαναν περιελάμβαναν περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου. Σύμφωνα με τον νόμο που είχε δημοσιευθεί τότε οι περιοχές αυτές παραχωρήθηκαν στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προς εκμετάλλευση. Τι κάναμε τότε εμείς;  Εκλογές! Ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά.

Τώρα η Άγκυρα στέλνει στο Barbaros σ΄ αυτές τις περιοχές. Θα υπάρξει αντίδραση;

Η Yeni Safak στην αγγλική της έκδοση παρουσιάζει ρεπορτάζ με φωτογραφίες από τον πλου του Barbaros βορειοδυτικά της Κύπρου. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί μέσα σε πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Barbaros:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

“Οι ηγέτες μας ελλιποβαρείς στην πατριωτική τελειότητα”! Ο Ναύαρχος Χρηστίδης μιλά για Άμυνα και εξωτερική πολιτική
Το τουρκικό δηλητήριο και το ελληνική αντίδοτο! Ένας Πτέραρχος αναλύει την τουρκική απειλή και προτείνει λύσεις
Ο Α/ΓΕΕΘΑ,ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ και οι ανησυχίες για την τουρκική επιθετικότητα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα