Θαύμα! Προσγείωσαν μαχητικό αεροσκάφος χωρίς καλύπτρα από τα 30.000 πόδια

Θαύμα! Προσγείωσαν μαχητικό αεροσκάφος χωρίς καλύπτρα από τα 30.000 πόδια
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος AP

Πώς μπορείς να προσγειώσεις ένα μαχητικό αεροσκάφος από τα 30000 πόδια χωρίς καλύπτρα; Οι Ισραηλινοί πιλότοι έδωσαν την απάντηση!

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-15 της ισραηλινής αεροπορίας προσγειώθηκε χωρίς καλύπτρα! Το σπάνιο περιστατικό έγινε σε ύψος 30.000 ποδών και οι χειριστές κατάφεραν να το προσγειώσουν, γράφει το Militaire.gr.

Μετά από μια σύντομη στιγμή πανικού, οι χειριστές ενημέρωσαν τη βάση τους και κατάφεραν να κάνουν την προσγείωση. “Τέτοιο συμβάν είναι πολύ, πολύ σπάνιο.Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, είχε να κάνει με αεροσκάφος Skyhawk. το 2004. Σε εκείνη την περίπτωση, το αεροσκάφος εγκαταλείφθηκε”, ανέφερε ένας αξιωματούχος των ισραηλινών ΕΔ.

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-15 του Ισραήλ – γνωστά στα εβραϊκά ως “Baz” ή “Falcon” – παραδόθηκαν στη δεκαετία του 1970 και έχουν αναβαθμιστεί . Αξιωματούχος του IDF δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές πως “έφυγε” η καλύπτρα. Οι τεχνικοί εξετάζουν τον μηχανισμό που την συγκρατεί .

Όταν η καλύπτρα αποκολλήθηκε, οι πιλότοι ακούγονται ταραγμένοι, αλλά σύντομα ηρέμησαν για να μπορέσουν να προσγειωθούν. Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν περίπου 45 βαθμοί Κελσίου κάτω από το μηδέν .

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας των πιλότων με τη βάση τους μόλις αποκολλήθηκε η καλύπτρα:

Διαβάστε ακόμη

Τούρκοι στρατηγοί προειδοποιούν Ερντογάν και Ακάρ για την παγίδα της Συρίας και αποκεφαλίζονται

Όσο ο Τραμπ περιμένει εγγυήσεις για τους Κούρδους από την Τουρκία, άρχισαν οι εκτελέσεις! Σκληρό βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα