To plan b που δεν προέκυψε και το άγνωστο παρασκήνιο του πρώτου ΚΥΣΕΑ επί Αριστεράς

To plan b που δεν προέκυψε και το άγνωστο παρασκήνιο του πρώτου ΚΥΣΕΑ επί Αριστεράς
Ο Κώστας Ήσυχος

Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος μιλάει για τα νέα στοιχεία που βρήκε στα αρχεία του Κόκκινου Στρατού, όταν πήγε στη Μόσχα και εξασφάλισε πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει ομολογίες Γερμανών για τις αγριότητες που διέπραξαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής.

“Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε εμπροσθοφυλακή του νέου Ψυχρού Πολέμου”, δηλώνει ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος σε συνέντευξή του στο Militaire.gr

Ο κ.Ήσυχος μιλά για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το plan b για το οποίο υπήρχαν προετοιμασίες που είχαν να κάνουν με την κάλυψη αναγκών της χώρας στην ενέργεια και στα φάρμακα. 

“Είχαμε ένα σχεδιασμό για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που είχε η χώρα ώστε να αντιμετωπίσουμε την πιθανή ρήξη με τους δαμνειστές… Τελικά επιλέξαμε τον δρόμο την απόλυτης παράδοσης…Είμαστε ένα παγκόσμιο πείραμα το οποίο συνεχίζεται”, λέει στη συνέντευξή του ο κ.Ήσυχος.

“Πιστεύω ότι υπήρχε η επιλογή να σταθεί η χώρα μόνη της για κάποιους δύσκολους μήνες, οι οποίοι θα μας έβγαζαν σ΄ ένα ξέφωτο. Τελικά οι δανειστές επέβαλλαν 100% τη δική τους ατζέντα”, υποστηρίζει ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ. “Υπηρετούμε σήμερα ένα γεωπολιτικό μνημόνιο” , λέει ο Κώστας Ήσυχος υποστηρίζοντας ότι “η Ελλάδα έχει γίνει ένα φθηνό προτεκτοράτο”.

Ο Κώστας Ήσυχος υποστηρίζει ότι “η Ευρώπη διαλύεται , δεν έχει να δώσει τίποτα και οι ΗΠΑ θέλουν να ισχυροποιήσουν την ακροδεξιά για να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια ήπειρο φρούριο”.

Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ μιλά ακόμη για τα νέα στοιχεία που βρήκε στα αρχεία του Κόκκινου Στρατού, όταν πήγε στη Μόσχα και εξασφάλισε πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει ομολογίες Γερμανών για τις αγριότητες που διέπραξαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής.

“Όλα αυτά τα τα στοιχεία τα έχουμε στα χέρια μας αλλά δεν τα αξιοποιούμε”, λέει ο κ.Ήσυχος. Ο κ.Ήσυχος αναφέρεται και στο πρώτο ΚΥΣΕΑ “επί Αριστεράς” , όταν παρά τις αρχικές αποφάσεις για αποστρατεία του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου, τελικά παρέμεινε.

Από που υπήρξε παρέμβαση; Ο ίδιος λέει ότι υπήρξε παρέμβαση από το εξωτερικό. Ο κ.Ήσυχος αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι αρνήθηκε να υπογράψει για το κόστος της αποστολής που υα συνόδευε τον κ.Κωσταράκο στις Βρυξέλλες, γιατί “δεν μπορούσα να δεχτώ τέτοιες δαπάνες από μια χώρα που βρισκόταν σε κρίση”.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο Militaire.gr

Διαβάστε περισσότερα στο Militaire.gr:

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά Τουρκία για τους S-400: “Αν τους πάρετε ξεχάστε τα F-35”

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο ΥΠΕΘΑ με μποναμά τα αναδρομικά

Το σήμα του ΓΕΝ για τα αναδρομικά και τους…καλικάντζαρους που δεν πίστευαν ότι θα επιστραφούν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα