Τουρκικά μαχητικά ζήτησαν άδεια για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών

Τουρκικά μαχητικά ζήτησαν άδεια για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών
Τουρκικό F-16 ASSOCIATED PRESS

Η τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε τηλεφωνικά την ελληνική για μαχητικά αεροσκάφη που θα εκτελούσαν πτήση στο Αιγαίο - Πώς ερμηνεύεται η σπάνια κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.

Έκπληξη από τους Τούρκους ανήμερα της εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας. Η τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε τηλεφωνικά την ελληνική για μαχητικά αεροσκάφη που θα εκτελούσαν πτήση στο Αιγαίο.

Το γεγονός επεσήμανε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στη Βουλή. «Σήμερα, ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών. Εάν προχωρήσουμε, λοιπόν, έχοντας την ισχύ, που αποτρέπει τον οποιονδήποτε να προκαλέσει, με μια θετική ματιά στο μέλλον, με την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, θα μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον της πατρίδας», είπε ο κ. Καμμένος στη Βουλή.

Σύμφωνα με το militaire.gr από την ΠΑ προτιμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους καθώς φαίνεται ότι δεν αναμένουν πως θα ΄χει συνέχεια, μιας και το περιστατικό εντάσσεται στο πλαίσιο σεβασμού της γιορτής της ΠΑ, ενώ η κίνηση έρχεται ένα μήνα πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να τοποθετούν χρονικά το ταξίδι αυτό στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα