Τσίπρας στον News 24/7 στους 88,6: Ο Ερντογάν δεν θα αποτολμήσει έρευνες στα χωρικά ύδατα της χώρας μας

Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν EUROKINISSI

Στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού του News 24/7 στους 88,6 βρέθηκε ο πρωθυπουργός, καλεσμένος στα "Παιχνίδια Εξουσίας". Μεταξύ άλλων σχολίασε και την τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στο στούντιο του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 και τοποθετήθηκε και για την αναδυόμενη τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου διαστήματος.

Ερωτηθείς από τον Βασίλη Σκουρή σχετικά με το πώς σχολιάζει την τουρκική προκλητικότητα και τις έρευνες του Ερντογάν για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε πως πρέπει να σταματήσει η αδιαλλαξία της γειτονικής μας χώρας και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

"Η Τουρκία επιχειρεί έρευνες στην ΑΟΖ μιας χώρας που ανήκει στην ΕΕ. Θεωρώ πως ακολουθεί μια τυχοδιωκτική στάση και για άλλη μια φορά την καλώ να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου και να αφήσει αυτή τη συμπεριφορά που δεν οδηγεί πουθενά. Όλες οι χώρες άλλωστε έχουν κάτσει στο τραπέζι και δεν λειτουργούν αυτοβούλως".

Αφού κάλεσε την Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συμπλήρωσε πως δεν εκτιμά ότι ο Ερντογάν θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση επιχειρώντας να κάνει έρευνες ή γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα της δικής μας χώρας.

"Ας μην κινδυνολογούμε πάντως, πιστεύω πως ο Ερντογάν δεν θα αποτολμήσει έρευνες στα χωρικά ύδατα της χώρας μας", απάντησε σχετικά, αναφέροντας πάντως πως δεν υπάρχει εφησυχασμός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας στον News 24/7 στους 88,6: Στόχος να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα

Τσίπρας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6: Ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, ο συσχετισμός πρέπει να είναι υπέρ μας

Αλέξης Τσίπρας από το Πασαλιμάνι: Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο λαός

SHARE:

24Media Network