ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Αυστραλοτιτάνας: Ανακαλύφθηκε νέος δεινόσαυρος - Είχε μήκος όσο ένα γήπεδο μπάσκετ

Αυστραλοτιτάνας: Ανακαλύφθηκε νέος δεινόσαυρος - Είχε μήκος όσο ένα γήπεδο μπάσκετ

Ο "Αυστραλοτιτάν", ένα γιγάντιο άγνωστο είδος δεινοσαύρου μήκους 30 μέτρων και ύψους 6,5 μέτρων που ζούσε στην Αυστραλία ανακάλυψαν ειδικοί δυο μουσείων της νησιωτικής ηπείρου.

Η Σελήνη

Νερό στη Σελήνη: Καύσιμο ζωής για το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα - Μία ερευνήτρια αναλύει

Η εύρεση μοριακού νερού στη Σελήνη ανοίγει νέο κεφάλαιο στη θέση του ανθρώπου πάνω στο φεγγάρι, αλλά και στον απώτερο στόχο της NASA που δεν είναι άλλος από τον Άρη. Η Όλγα Συκιώτη, κύρια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών απαντά στα πρώτα ερωτήματα μίας ανακάλυψης-ορόσημο.

Η Σελήνη

NASA: Υπάρχει πόσιμο νερό στη Σελήνη και σε μεγάλη ποσότητα

Μεγαλύτερες ποσότητες νερού απ΄ ό,τι πιστεύαμε μέχρι πρότινος και οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αστροναύτες, υπάρχουν στο φεγγάρι, όπως διαπίστωσαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Κύτταρα

Ανακάλυψη ελπίδας! Βρέθηκε κύτταρο που εξοντώνει τον καρκίνο

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος ανοσοποιητικού κυττάρου, που μπορεί να εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, μια ανακάλυψη που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία.

Το κρυφό κείμενο σε σιναϊτικό παλίμψηστο του αρχαίου Έλληνα γιατρού Γαληνού

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αποκάλυψαν κρυφό κείμενο του αρχαίου Έλληνα γιατρού Γαληνού

Πρόκειται για το έργο "Για τα μείγματα και τις δυνάμεις των απλών φαρμάκων", το οποίο μεταφράστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. στα συριακά, βοηθώντας σημαντικά στη διάδοση των γνώσεων του Γαληνού στον ισλαμικό κόσμο