Η εύρεση μοριακού νερού στη Σελήνη ανοίγει νέο κεφάλαιο στη θέση του ανθρώπου πάνω στο φεγγάρι, αλλά και στον απώτερο στόχο της NASA που δεν είναι άλλος από τον Άρη. Η Όλγα Συκιώτη, κύρια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών απαντά στα πρώτα ερωτήματα μίας ανακάλυψης-ορόσημο.
Μεγαλύτερες ποσότητες νερού απ΄ ό,τι πιστεύαμε μέχρι πρότινος και οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αστροναύτες, υπάρχουν στο φεγγάρι, όπως διαπίστωσαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Η νέα εκτίμηση για τα "βήματα" του homo sapiens βασίζεται στην ανακάλυψη στο σπήλαιο Λάπα ντο Πικαρέιρο λίθινων εργαλείων που χρονολογήθηκαν προ 38.000 ετών.
Η Βαλκανική σαλαμάνδρα σπηλαίου είναι ένα μικρό, τυφλό και λευκό αμφίβιο που ζει πάνω από 100 χρόνια μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Πότε τρώει και πότε ζευγαρώνει
Η μοριακή βιολόγος Εύη Βλαχάβα από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ δίνει αναλυτικές πληροφορίες για το σημαντικό επιστημονικό εύρημα του κυττάρου που εξοντώνει τον καρκίνο.
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος ανοσοποιητικού κυττάρου, που μπορεί να εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, μια ανακάλυψη που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία.
Πρόκειται για το έργο "Για τα μείγματα και τις δυνάμεις των απλών φαρμάκων", το οποίο μεταφράστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. στα συριακά, βοηθώντας σημαντικά στη διάδοση των γνώσεων του Γαληνού στον ισλαμικό κόσμο