Αναβλήθηκε η δίκη του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής, που ήθελε να "ανοίξουν οι φούρνοι"

Αναβλήθηκε η δίκη του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής, που ήθελε να "ανοίξουν οι φούρνοι"

Aναβλήθηκε η δίκη του Αλ. Πλωμαρίτη, κατηγορούμενου για ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος μεταναστών που είχαν προβληθεί στο Channel 4 (Vid)

Για τις 16 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α' Αθήνας, Αλέκου Πλωμαρίτη, που κατηγορείται για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

H υπόθεση αφορά ντοκιμαντέρ Έλληνα κινηματογραφιστή που είχε βιντεοσκοπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο και προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να χρησιμοποιεί υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για μετανάστες. Αναφέρεται, μάλιστα, σε κρεματόρια και λέει «να κάνουμε σαπούνια τους μετανάστες».

Για το θέμα είχε διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από βίντεο -απόσπασμα από το εν λόγω ντοκιμαντέρ- που είχε αποστείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινική δίωξης κατά του Αλέκου Πλωμαρίτη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979).

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα του κατηγορουμένου, λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισής του.

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες πληρεξούσιοι δικηγόροι της πακιστανικής κοινότητας, η οποία προτίθεται να δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής.

Αναβλήθηκε η δίκη του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής, που ήθελε να

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποινική δίωξη σε μέλος της Χρυσής Αυγής για τους "φούρνους" Πακιστανών

Ανατριχιαστικό βίντεο: Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι θα "κάνουν σαπούνια τους αλλοδαπούς"

Το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής

SHARE:

24Media Network