"Αναβρασμός" στις περιφέρειες για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

"Αναβρασμός" στις περιφέρειες για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

Διαβάστε πώς αντέδρασαν δήμαρχοι και περιφερειάρχες στην εξαγγελία για τη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών. Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Οργισμένες αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, προκαλεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Μετά τις ανακοινώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , το μεσημέρι της Δευτέρας, ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων, από τοπικούς αξιωματούχους, που εμμέσως πλην σαφώς αρνούνται να συνεργαστούν.

ADVERTISING

Την αντίρρησή του για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών στην περιοχή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε ο σχεδιασμός να τεθεί σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα ζητηθεί η γνώμη όλων των τοπικών φορέων και παράλληλα το θέμα θα τεθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει απόφαση για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης πριν την υπολογιζόμενη λήξη των εργασιών της Βουλής και ως εκ τούτου ο χρόνος διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες είναι ελάχιστος.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, την ώρα που οι κάτοικοι στη Νεάπολη Κοζάνης, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης, εδώ και μέρες είναι στους δρόμους.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, "δεν υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία στρατόπεδα που να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων".

Η κ. Βρυζίδου σημείωσε ότι το θέμα θα τεθεί  στα δημοτικά συμβούλια και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αντίθετος με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης δηλώνει και ο δήμαρχός του Γιάννης Αναστασιάδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μ.Χρυσοχοΐδη επισήμανε ότι η περιφέρεια δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κέντρα κράτησης μεταναστών σε όλη την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network