Ανεπιθύμητες οι τράπεζες στο δήμο Παύλου Μελά

Ανεπιθύμητες οι τράπεζες στο δήμο Παύλου Μελά

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μελά κατά τραπεζών. Σε ποιες περιπτώσεις ο δήμος θα τις κηρύσσει ανεπιθύμητες

"Persona non grata" απειλεί ο δήμος Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, να κηρύξει τις τράπεζες που θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας πολιτών, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα (09/12).

Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει ομόφωνα οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας από τράπεζες και ζητάει να παραταθεί το καθεστώς προστασίας που ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, σε περίπτωση που οποιαδήποτε τράπεζα τολμήσει να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς εντός των ορίων του δήμου, τότε ο η δημοτική αρχή θα σταματήσει κάθε συνεργασία μαζί της, θα ενημερώσει με όλους τους τρόπους τους δημότες για τις ενέργειες της και θα την κηρύξει ανεπιθύμητη.

"Οι Δυτικές Συνοικίες αποτελούνται από μικρομεσαία νοικοκυριά και η Νέα Οικονομία τα έχει διαλύσει. Με ακαδημαϊκούς σχεδιασμούς δεν λύνονται τα προβλήματα. Αν δεν κατέβει η κυβέρνηση στον κόσμο και αν δεν σκύψει στα προβλήματα τα ρυάκια θα γίνουν ποτάμια και οι εκρήξεις της κοινωνίας θα μετατραπούν σε συγκρούσεις. Μέχρι να συνέλθει η χώρα δεν θα επιτρέψουμε ως διοίκηση κανένας πολίτης που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει να χάσει το σπίτι του" ανέφερε ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος.

SHARE:

24Media Network