Ανησυχητικά ευρήματα έρευνας για το σεξ

Ανησυχητικά ευρήματα έρευνας για το σεξ

Άκρως ανησυχητικά για τους Έλληνες είναι τα αποτελέσματα της νέας παγκόσμιας έρευνας για τη σεξουαλική δραστηριότητα της Durex. Σύμφωνα με αυτήν, έχει αυξηθεί πολύ ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού του AIDS για τους πολίτες της χώρας

Η έλλειψη γνώσης αλλά και ενημέρωσης είναι οι βασικοί παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν το ρίσκο για τους Έλληνες εραστές να προσληφθούν από έιτζ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της Durex.

Αυτά έδειξαν ότι το 75% των Ελληνίδων και το 68% των Ελλήνων συμφώνησαν ότι θα ήθελαν να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS.

Τα πράγματα γίνονται πιο ανησυχητικά από τη στιγμή που γίνεται γνωστό πως αρκετοί Έλληνες έχουν “ριψοκίνδυνη” σεξουαλική δραστηριότητα από την αρχή της σεξουαλικής τους ζωής.

Περίπου το 30% των Ελλήνων δεν χρησιμοποίησε κάποια μέθοδο προφύλαξης ενάντια στο HIV/AIDS και στα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης τους επαφής.

Μάλιστα, οι άντρες που δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε περιστασιακή σχέση ήταν οι τριπλάσιοι (28%) σε σύγκριση με τις γυναίκες (10%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό (42%) όσων έκαναν σεξ χωρίς προφύλαξη, υποστήριξε ότι είχε την πεποίθηση ότι ο σύντροφός του δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, παρότι το 26% όσων είχαν σχέση παραδέχονται ότι δεν ήταν βέβαιοι για το αν ο άνθρωπος αυτός είχε μολυνθεί ή όχι στο παρελθόν.

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Έλληνες (27%) που δεν πήραν μέτρα προφύλαξης παραδέχονται πως έκαναν λάθος.

Οι Έλληνες δηλώνουν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους – σαφώς περισσότερους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, όπως οι Ισπανοί (20), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17).

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ελληνίδες οι οποίες είχαν κατά μέσο όρο 10 συντρόφους, περισσότερους από τις Ιταλίδες (8) ισάριθμους με τις Γαλλίδες και τις Αγγλίδες, αλλά λιγότερους από τις Γερμανίδες (12).

Περισσότεροι από ένας στους πέντε Έλληνες άντρες (22%) και το 9% των Ελληνίδων που διατηρούν σχέση παραδέχονται ότι έχουν απατήσει το σύντροφό τους.

Άλλωστε, γίνεται εύκολα κατανοητό πως η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων δεν περιορίζεται πια όπως παλιότερα μάλλον σε έναν μόνο σύντροφο, με το 8% των αντρών να δηλώνουν ότι έχουν παράλληλες επαφές με τρεις ή περισσότερους συντρόφους, ενώ το ίδιο δηλώνει το 4% των γυναικών.

Να σημειωθεί πως περισσότεροι από 29,000 άνθρωποι σε 36 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα της Durex, η οποία διενεργήθηκε online αλλά και με προσωπικές συνεντεύξεις από την εταιρεία ερευνών Harris Interactive.

Οι 36 χώρες που συμμετείχαν είναι οι εξής:

Αυστραλία, Αυστρία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Πολωνία, Πορτογαλία , Ρουμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα