ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Θαμώνες γευματίζουν σε ταβέρνα, Αρχείο

Τρίκαλα: Βγήκαν για τσιγάρο και τους πήραν τα παϊδάκια

Η παρέα βγήκε έξω να καπνίσει τσιγάρο, και γυρνώντας μέσα είδε ότι έκαναν «φτερά» τα παϊδάκια που είχαν παραγγείλει να φάνε! Ο θύτης ήταν ένας πελάτης που καθόταν στο διπλανό τραπέζι.

Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Το λαθρεμπόριο –αλλά και η φορολογία- στον κλάδο του καπνού, απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών

Το ποσοστό παράνομων τσιγάρων έφτασε το 23,6%, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα και το υψηλότερο στην ΕΕ για το 2018.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Μητσοτάκης: Η πρόληψη θα περιορίσει το κόστος για τον ασθενή και το σύστημα υγείας

Τι συζητήθηκε στο υπουργικό για το νομοσχέδιο του Υγείας για την πρόληψη και το νομοσχέδιο του Εσωτερικών για την κινητικότητα στους δήμους. Οι βασικοί κανόνες υγείας που έθεσε ο Μητσοτάκης

Κάπνισμα έξω από μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης

Αντικαπνιστικός: Καμία παράβαση του νόμου στο 86% των καταστημάτων

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το ποσοστό συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο είναι υψηλό. Από τα 352 καταστήματα που ελέχθησαν, καταγράφηκαν 50 περιπτώσεις παραβάσεων.

Κάπνισμα

Λέσχες για καπνιστές: Φρένο στη δημιουργία τους βάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Οι λέσχες καπνίσματος αποτελούν τη "λύση" για πολλά μαγαζιά, που αντιμετωπίζουν μείωση της πελατείας μετά την θέσπιση του αντικαπνιστικού νόμου. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα καταδικάζει.

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο

Βελόπουλος σε Μητσοτάκη: Μας έκοψες το τσιγάρο και έπεσε ο τζίρος

Χιούμορ με τον αντικαπνιστικό έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Τι του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η μέχρι πρόσφατα "εφαρμογή" ου αντικαπνιστικού νόμου

Και ο Έλληνας θέλει τον αντικαπνιστικό του

Χωρίς περιστροφές και διάθεση παρανομίας, οι δημόσιοι χώροι διασκέδασης υιοθετούν τις διατάξεις του νέου αυστηρού αντικαπνιστικού νόμου αναγκάζοντας τους θαμώνες να καπνίζουν στα πεζοδρόμια. Είναι όμως έτοιμη ψυχολογικά η ελληνική κοινωνία;

Ο Αντικαπνιστικός στον Ρέμο: Οι θαμώνες βγήκαν έξω να καπνίσουν

Ο Αντικαπνιστικός στον Ρέμο: Οι θαμώνες βγήκαν έξω να καπνίσουν

Πολλοί αναρωτιούνται αν όντως ο αντικαπνιστικός μπορεί να εφαρμοστεί στα μπουζούκια και τα κλαμπ - Δείτε τι έγινε στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος στη Θεσσαλονίκη.

Αντικαπνιστικός νόμος: Σε λειτουργία η γραμμή 1142

Δημοσκόπηση: Συντριπτική αποδοχή για τον αντικαπνιστικό

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, πάνω από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με το μέτρο.

Από τη συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον καθηγητή πνευμονολόγο Παναγιώτη Μπεχράκη(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Παναγιώτης Μπεχράκης: Καταστροφικό το κάπνισμα για υγεία και οικονομία. Ο αντικαπνιστικός θα εφαρμοστεί

Σειρά οξύτατων πολιτικών γεγονότων εμπόδισαν τις προηγούμενες ηγεσίες από το να ασχοληθούν με το κάπνισμα. Με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού αναμένονται άμεσα οφέλη όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την οικονομία η οποία ήδη βγαίνει κερδισμένη.

Αντικαπνιστικός νόμος: Σε λειτουργία η γραμμή 1142

Αντικαπνιστικός νόμος: Σε λειτουργία η γραμμή 1142 για ενημέρωση, καταγγελίες και βοήθεια διακοπής του καπνίσματος

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής θα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση επίσημης ενημέρωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος

Μητσοτάκης για αντικαπνιστικό: Μία νέα συμμαχία για την υγεία, που θα οδηγήσει σε κοινωνική ευημερία

Για προστασία της δημόσιας υγείας και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του σχεδίου κατά του καπνίσματος. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία τύπου, αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα” δήλωσε και υποστήριξε ότι: “Ο εχθρός είναι ο καπνός, όχι οι καπνιστές”.

Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου

Αντικαπνιστικός νόμος: Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ στους παραβάτες - Το ύψος των ποινών ανά κατηγορία

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τα όργανα και τις διαδικασίες ελέγχου, τις κυρώσεις καθώς και το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Αντικαπνιστικός νόμος: Ακόμη και επιδότηση θερμαστρών σκέφτεται το Υπουργείο Υγείας

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας τόνισε την αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του νόμου επιδοτώντας και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να διαμορφώσουν εξωτερικά χώρους για καπνιστές.

Σήμα "απαγορεύεται το κάπνισμα"

Ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής εντατικοί έλεγοι πραγματοποιήθηκαν με στόχο να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντιδράσεις για τον νέο αντικαπνιστικό νόμο - Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καταστηματάρχες

Αντιδράσεις για τον νέο αντικαπνιστικό νόμο - Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι καταστηματάρχες

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης σχεδιάζει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας τη μερική εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τι προτείνει.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Ψηφίστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος: Τα μέτρα για τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το "αντικαπνιστικό νομοσχέδιο". "Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια στα θέματα της δημόσιας Υγείας", είπε ο Βασίλης Κικίλιας.