ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Ακίνητα

Παρατάσεις στις μεταβιβάσεις και ένταξη στη ρύθμιση 36-72 δόσεων - Οι νέες προθεσμίες

Παρατάσεις στις προθεσμίες για την οριστική σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές που λήγει στις 31 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ακίνητα: Στα "σκαριά" παράταση για τις μεταβιβάσεις - "Βουνό" οι εκκρεμείς αιτήσεις

Στην περαιτέρω παράταση της προθεσμίας για την οριστική σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές που λήγει στις 31 Ιανουαρίου προσανατολίζεται η ηγεσία του υπ. Οικονομικών.

Κατοικίες στην Αθήνα

Αντικειμενικές αξίες: "Ρεαλιστική παράταση" στις μεταβιβάσεις ακινήτων αναγγέλλει ο Σταϊκούρας

Νομοθετική ρύθμιση για παράταση στη σύναψη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τι είπε για επίδομα θέρμανσης, φοροελαφρύνσεις και ΕΝΦΙΑ.

Νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Αντικειμενικές Αξίες: "Όλα με ένα κλικ" - Πώς θα γίνεται η επικαιροποίηση τιμών ζώνης

Η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης στο μέτωπο των αντικειμενικών αξιών περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός Πληροφοριακού Συστήματος Μαζικών Εκτιμήσεων Αξιών Ακινήτων με τη δημιουργία ενός εκτιμητικού μοντέλου, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη και θα προσομοιώνει τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς ακινήτων και των τάσεων, βάσει στατιστικών μεθόδων διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων.

Ακίνητα στην Αθήνα

Επιχείρηση "ισοστάθμισης κινδύνου" από τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες - Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Σειρά φόρων και τελών επηρεάζονται άμεσα από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες ενώ παράλληλα και αναπροσαρμογές είναι αναπόφευκτες σε μια μεγάλη γκάμα κριτηρίων για πολλά κοινωνικά επιδόματα ή άλλες φοροαπαλλαγές που βασίζονται σε τεκμήρια ακίνητης περιουσίας.

Η μεσαία τάξη θα σηκώσει το βάρος των νέων αντικειμενικών αξιών

Αντικειμενικές Αξίες: Η μεσαία τάξη καλείται να "τραβήξει" το κάρο των μεγάλων αυξήσεων - Εκτίναξη μεταβιβάσεων

Μπορεί με βάση τα δεδομένα που καταγράφει η ΤτΕ η αγορά ακινήτων στη χώρα να υπολείπεται ακόμη σε μέσους όρους της κορυφής που είχε καταγράψει στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ωστόσο ήδη η ανιούσα είναι δεδομένη και μάλιστα για πολλές μεσοαστικές περιοχές.

Αντικειμενικές Αξίες: Αυξήσεις σε περιοχές της "μεσαίας τάξης" - Σε αναβρασμό οι ιδιοκτήτες για τον νέο ΕΝΦΙΑ

Αντικειμενικές Αξίες: Αυξήσεις σε περιοχές της "μεσαίας τάξης" - Σε αναβρασμό οι ιδιοκτήτες για τον νέο ΕΝΦΙΑ

Tον Νοέμβριο θα φανεί τι σημαίνουν πρακτικά για τον ΕΝΦΙΑ των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων οι νέες αντικειμενικές αξίες. Από το 2022 οι άλλοι 19 φόροι των ακινήτων παίρνουν την ανιούσα, σε περιοχές όπου καταγράφονται αυξήσεις.

Σπίτια και πολυκατοικίες στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

ΣΥΡΙΖΑ για αντικειμενικές: Γενικευμένες αυξήσεις στη φορολογία ακινήτων για χαμηλά και μεσαία στρώματα

Η ασαφής τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι η αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, κάθε άλλο παρά διασφαλίζει ότι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα δεν θα επιβαρυνθούν από τις φορολογικές αυξήσεις που συνεπάγεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στιγμιότυπο από τη Μύκονο

Νέες αντικειμενικές αξίες: Αυξήσεις "φωτιά" σε τουριστικές περιοχές - Στο +200% η Μύκονος

Δεν θα προκύψουν αυξήσεις  για τη μεγάλη πλειοψηφία και για τη μεσαία τάξη ανέφερε κατά την παρουσίαση των νέων αντικειμενικών αξιών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αντικειμενικές Αξίες: Ντόμινο αυξήσεων σε 20 φόρους  και ανατροπές σε πολλούς ιδιοκτήτες

Αντικειμενικές Αξίες: Ντόμινο αυξήσεων σε 20 φόρους και ανατροπές σε πολλούς ιδιοκτήτες

Αυξήσεις σε 20 φόρους αλλά και ανακατατάξεις στην αγορά αναμένεται να φέρει ο νέος χάρτης των αντικειμενικών αξιών που δημοσιοποιείται σήμερα. Πολλοί μάλιστα, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, θα αναγκαστούν λόγω μεγάλων επιβαρύνσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας και οικονομικής τους αδυναμίας να προχωρήσουν σε εκποιήσεις.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουμε το 2020

Με δεδομένη την αναβολή της προσαρμογής των αντικειμενικών τιμών στις εμπορικές λόγω κορονοϊού, ο ΕΝΦΙΑ του 2020 δεν θα έχει μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με αυτόν του 2019.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών - Τον Απρίλιο ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Στους τέσσερις άξονες στους οποίους θα βασίζεται ο νέος πτωχευτικός κώδικας για τους ιδιώτες αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών. Προανήγγειλε μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης.

Φωτογραφία αρχείου

Αντικειμενικές αξίες: Αλλάζει ο τρόπος προσδιορισμού - Τι θα λαμβάνεται υπόψιν

Κατάργηση των σημερινών και συγκρότηση νέας επιτροπής για την εισήγηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο. Ποιοι παράγοντες θα επηρεάζουν τις τιμές.

Σπίτια στην Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Πότε και πώς σχεδιάζεται η δεύτερη μείωση

Σχέδια για δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε μικρές και μεσαίες περιουσίες μέσα στο 2020 κάνει το οικονομικό επιτελείο αν αποδώσουν οι αλλαγές που σχεδιάζει για την ακίνητη περιουσία - Η ένταξη νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικών αξιών δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για παρεμβάσεις από το 2020.

To κτήριο του Yπουργείου Οικονομικών

Οριστικό "όχι" στο ενδεχόμενο περαίωσης από ΥΠΟΙΚ

Πηγή του υπουργείου οικονομικών απαντώντας στο ενδεχόμενο μιας νέας περαίωσης το απέκλειε κατηγορηματικά, ενώ αντίθετη είναι η ελληνική πλευρά και στο ενδεχόμενο "πράσινου φόρου" - Τι ειπώθηκε στη Σύνοδο του ΔΝΤ και τι θα γίνει με τα κρατικά φέσια.

Άποψη των ακινήτων της Αθήνας από το λόφο του Λυκαβηττού (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ)

Ανακάμπτει η αγορά ακινήτων μετά από μία δεκαετία κρίσης

Οι τιμές των κατοικιών ακολουθούν έντονα ανοδική πορεία, η οποία επιταχύνθηκε ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του 2019, έχοντας, ωστόσο, καλύψει μικρό μόνο τμήμα των μεγάλων απωλειών του δείκτη από το 2008 και μετά.

Σπίτια στην Αθήνα

Τα πάνω κάτω στις αντικειμενικές αξίες: Τι αλλάζει σε ακίνητα εντός και εκτός σχεδίου

Από λευκή κόλα ξεκινά η δεύτερη φάση της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στην εμπορικές πριν από το τέλος του χρόνου. Στο στόχαστρο και οι μισθώσεις Air BnB αλλά και τα παραθαλάσσια οικόπεδα.

Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης)

ΣτΕ: Δώδεκα περιοχές αλλάζουν αντικειμενικές αξίες

Με 12 αποφάσεις του, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι παράνομος ο καθορισμός των αντικειμενικών αξιών του 2018 σε δώδεκα περιοχές της Ελλάδας. Στόχος είναι να μην υπάρξει κίνδυνος διαταραχής των φορολογικών εσόδων του κράτους και των Δήμων.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης - Αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων 

Αναλυτικά όσα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Τι αναφέρει για την οικοδομική δραστηριότητα και τι περιλαμβάνουν τα ενισχυτικά μέτρα.

Ακίνητα στην Αθήνα

Με νέες αντικειμενικές ο ΕΝΦΙΑ του 2020

Το ΥΠΟΙΚ θέλει την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές το ταχύτερο δυνατό. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει καθώς αποτελούσε και μια "μνημονιακή" υποχρέωση που πρέπει να ολοκληρωθεί.

Λιμάνι του Πειραιά

Πέντε μέτρα που θα αλλάξουν το τοπίο στην αγορά ακινήτων

Μέτρα ανάσας για την τόνωση της αγοράς ακινήτων φέρνει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου. Το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να "παγώσει" για όλο το 2019 την αναπροσαρμογή - αύξηση των αντικειμενικών αξιών