Απεργούν οι εξωτερικοί φρουροί φυλακών

ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.   EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ.
ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Για διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης λόγω περικοπών, κάνουν λόγο οι υπάλληλοι Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών. Χωρίς θέρμανση και φάρμακα οι κρατούμενοι, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία υπαλλήλων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών, αναφέρουν πως την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση περικοπής των προϋπολογισμών, που "καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης".

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων".

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης καταγγέλλουν, ότι λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων στο Δημόσιο υπάρχουν κενά στις οργανικές θέσεις σε ποσοστό που φτάνει το 60% και έχει γίνει μείωση στους μισθούς πάνω από 40% "όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρους αδυναμίας της Πολιτείας να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων".

Επίσης σημειώνουν ότι λόγω της μείωσης των χρημάτων για την νυχτερινή εργασία "δεν τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες".

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, δε θα γίνει καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για τη φρούρηση των νοσηλευόμενων κρατουμένων και των φυλακών, ενώ δε θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

SHARE:

24Media Network