Αψηφούν τα πρόστιμα: Με ανασφάλιστους εργαζόμενους και χωρίς να κόβουν αποδείξεις

Μεβ¦ ρομαντική διάθεση οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σ' όλη την πόλη των Τρικάλων, αντέδρασαν το βράδυ της Πέμπτης, στον αντικαπνιστικό νόμο που τους φέρνει -όπως υποστηρίζουν- στα όρια της πτώχευσης. Έτσι απο τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ κατέβασαν τους γενικούς διακόπτες και σε ένδειξη διαμαρτυρίας λειτούργησαν μόνο με κεριά και φώτα ασφαλείας,Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Μεβ¦ ρομαντική διάθεση οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σ' όλη την πόλη των Τρικάλων, αντέδρασαν το βράδυ της Πέμπτης, στον αντικαπνιστικό νόμο που τους φέρνει -όπως υποστηρίζουν- στα όρια της πτώχευσης. Έτσι απο τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ κατέβασαν τους γενικούς διακόπτες και σε ένδειξη διαμαρτυρίας λειτούργησαν μόνο με κεριά και φώτα ασφαλείας,Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ελέγχων συνέχεια σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής. Μεγάλος αριθμός παραβάσεων τις τελευταίες

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν το τελευταίο δεκαήμερο, μικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στις περιοχές της Αθήνας, του Αλίμου, του Αγίου Δημητρίου, του Ταύρου και της Καισαριανής, βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι οι παρακάτω:

· Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, μετά από φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε σχετικά με πωλήσεις δίσκων ανθέων, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί σε επτά (7) περιπτώσεις αποδείξεις συνολικής αξίας εκατόν πέντε ευρώ (105) ευρώ. Επίσης δεν είχε καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) ένας (1) εργαζόμενος

· Σε καφετέρια-αναψυκτήριο-καντίνα στον Άλιμο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών ενώ τρεις (3) εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

· Σε μεζεδοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε κέντρο διασκέδασης στον Ταύρο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε καφετέρια – σνάκ-μπάρ στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

· Σε μπάρ-κλαμπ στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network