ΑΕΚ: Όταν έκανε εγκαίνια στη Νέα Φιλαδέλφεια με φιλικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα

ΑΕΚ: Όταν έκανε εγκαίνια στη Νέα Φιλαδέλφεια με φιλικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα
Φιλικός αγώνας ΑΕΚ - Μπαρτσελόνα το 1962 eurokinissi

Ημέρα εγκαινίων είναι για την ΑΕΚ η σημερινή, όμως η Ένωση έχει κάνει και στο παρελθόν εγκαίνια στο σπίτι της. Ένα από αυτά ήταν το 1962 με φιλικό με την Μπαρτσελόνα, ενώ το παιχνίδι παρακολούθησε από κοντά ο Φράνκο.

Η ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα εκεί που ανήκει. Στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που στη θέση της OPAP Arena βρισκόταν κάποτε το Νίκος Γκούμας. Ένα γήπεδο που δημιουργήθηκε το 1930 από τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη γύρω περιοχή.

Το 1962 έγινε όμως μια αρκετή σημαντική παρέμβαση στο γήπεδο. Τότε η Ένωση εγκαινίαζε τις νέες εξέδρες του γηπέδου (το βόρειο πέταλο της Θύρας 21) αλλά και τον νέο χλοοτάπητα, ένα έργο που διήρκησε επτά χρόνια και πιστώνεται στον τότε πρόεδρο της Ένωσης, Νίκο Γκούμα. Άλλωστε επρόκειτο για την πιο σημαντική “παρέμβαση” που έγινε στο γήπεδο μετά από τη δημιουργία του.

Η ΑΕΚ γιόρτασε αυτό το γεγονός με ένα σπουδαίο φιλικό με την Μπαρτσελόνα παρουσία 38 χιλιάδων φιλάθλων. Μάλιστα το φιλικό παρακολούθησαν από κοντά ο Φράνκο, αλλά και η πριγκίπισσα Σοφία, όπως αναφέρει το SPORT24.

Το σκορ τελείωσε με 6-0 υπέρ των Καταλανών. Η σύνθεση της ΑΕΚ ήταν η εξής: Σεραφείδης (Φακής) Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Παπαποστόλου (Πολύζος) Σκευοφύλακας, Γκούβας (Τσαχουρίδης) Σταματιάδης (Δεμίρης) Νεστορίδης, Κρυστάλλης, Άμπος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα