Άλμπα – Ολυμπιακός 80-84: Ο Βεζένκοβ θρυμμάτισε τα ρεκόρ

Άλμπα – Ολυμπιακός 80-84: Ο Βεζένκοβ θρυμμάτισε τα ρεκόρ

Με τον Σάσα Βεζένκοβ να θρυμματίζει το ρεκόρ καριέρας του, ο Ολυμπιακός νίκησε την Άλμπα στο Βερολίνο (84-80) και ανέβηκε στο 14-16 μετά από την 30η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Aν η επιστροφή του Κώστα Σλούκα στην Ελλάδα ήταν η κορυφαία κίνηση του περσινού καλοκαιριού, τότε η παραμονή του Σάσα Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό ήταν η δεύτερη καλύτερη. Οπως αναφέρει το sport24.gr ο Βούλγαρος φόργουορντ έκανε πράγματα και θαύματα το βράδυ της Πέμπτης (18/3) στο Βερολίνο, θρυμμάτισε δυο ρεκόρ καριέρας και με νέα κορυφαία επίδοση (31 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 41 ranking) οδήγησε τους Πειραιώτες στη νίκη επί της Άλμπα (84-80) για το 14-16 μετά από την 30η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Τρίτο σερί θετικό αποτέλεσμα για τους ερυθρόλευκους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής και να βλέπει καλή εικόνα από την ομάδα του απέναντι σε έναν… ιδιαίτερο αντίπαλο που έχει δυσκολέψει πολλές από τις κορυφαίς ομάδες της διοργάνωσης.

Στο 11-19 έπεσε η Άλμπα, που έχει πλέον 12 ήττες στα τελευταία 16 παιχνίδια της. Πέιτον Σίβα με 14 πόντους και επτά ασίστ, Λουκ Σίκμα με double-double (11 πόντοι – 10 ριμπάουντ) και Μπεν Λάμερς με 13 πόντοι ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων.

Ο MVP

Ο Σάσα Βεζένκοβ, η αποκάλυψη της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό! Σε τρομερή κατάσταση ο Βούλγαρος φόργουορντ, πέτυχε 31 πόντους από 4/9 δίποντα, 6/7 τρίποντα και 5/5 βολές, μάζεψε 10 ριμπάουντ, έκλεψε τρεις μπάλες και κέρδισε πέντε φάουλ, για να συγκεντρώσει 41 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (επίσης career-high) σε 26:24. Μεγαλειώδης παράσταση, από έναν πραγματικά σημαντικό παίκτη για το παρόν και για το μέλλον αυτής της ομάδας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Κακό βράδυ για τον Μάρκους Έρικσον, που είχε μόλις 7 πόντους από 2/3 δίποντα και 1/6 τρίποντα. Δεν θα ξεχαστεί σύντομα η μεγάλη εμφάνισή του στη Μόσχα, όταν έβαλε 10 τρίποντα στη Χίμκι, απέναντι στον Ολυμπιακό όμως δεν βρήκε ποτέ ρυθμό.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Με 2/10 τρίποντα έκλεισε το πρώτο μέρος η Άλμπα, την ώρα που οι πόντοι από λάθη του αντιπάλου ήταν 0-7. Και όμως, ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω στο σκορ, το ίδιο συνέβη και στο ημίχρονο στο οποίο είχε 5/14 τρίποντα και δέκα τελικές πάσες για 11 λάθη. Ο Βεζένκοβ έφτασε τους 20 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής, στο τέλος της βραδιάς είχε κάνει ρεκόρ καριέρας και στους πόντους και στην αξιολόγηση, με την ομάδα του να έχει 14/30 σουτ από την περιφέρεια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Σλούκα, Τζένκινς, Χάρισον, Βεζένκοβ, Έλις άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που πήρε έξι πόντους από τον βασικό του σέντερ (4-9 στο 4′), δεν είχε όμως καλό ρυθμό και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Μπήκε σε ρόλο κυνηγού, δεν εκμεταλλεύθηκε τα πέντε λάθη της Άλμπα στο πρώτο πεντάλεπτο, έπεσε στο -5 (18-13 στο 9′) και στο φινάλε της περιόδου βρισκόταν πίσω ενώ είχε πετύχει επτά πόντους από τα λάθη των αντιπάλων του που μετρούσαν 2/10 σουτ από την περιφέρεια.

Ενα τρίποντο του Τίμαν, ένα φάουλ στη φάση και άλλο ένα σουτ του Γκρέιντζερ έδωσαν προβάδισμα έξι πόντων στην Άλμπα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (24-18), με τον Κουφό να έχει ένα αμυντικό κι ένα επιθετικό φάουλ για να πάει στον πάγκο μετά από δύο λεπτά. Ένα μικρό 0-7 ισορρόπησε το ματς (29-29 στο 15′), όμως εύκολα λάθη, καλά τελειώματα από τον Σίκμα (37-32) και σωστή κυκλοφορία της μπάλας κράτησαν την Άλμπα μπροστά πριν ο Σλούκας σκοράρει τρίποντο κι ο Ζαν-Σαρλ ισοφαρίσει εκ νέου (37-37) στα τελειώματα του α’ μέρους, τον επίλογο του οποίου έγραψε με τρίποντο από τα σχεδόν εννέα μέτρα ο Σίβα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο β’ μέρος με σερί 0-7 για το προσπέρασμα (42-44), ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια, το ματς πήγε σε υψηλό τέμπο που θεωρητικά βόλευε την Άλμπα, όμως οι Γερμανοί δεν ξέφυγαν. ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ ήταν συνεπέστατοι, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς, άγχος δεν υπήρχε και το 62-62 άφηνε το ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Το γκολ-φάουλ του Βεζένκοβ για το 62-65 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου του έδωσε νέο ρεκόρ καριέρας με 23 πόντους, ο Σλούκας έβαλε κι αυτός σουτ για το 62-68, ο Λαρεντζάκης πήρε τη σκυτάλη και στη συνέχεια την επέστρεψε στον Σλούκα που με νέο σουτ έγραψε το 67-77 στο 35′. Η Άλμπα μείωσε στον πόντο (78-79), όμως ο Βεζένκοβ έβαλε άλλο ένα σουτ, το μεγαλύτερο της βραδιάς για το 78-82 με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φύγει από το Βερολίνο νικητής, με το 14ο θετικό αποτέλεσμα σε 30 αγώνες της φετινής περιόδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα