Μπαρτσελόνα: Αντίδραση με ανακοίνωση για τη φυλάκιση των Καταλανών αυτονομιστών

Μπαρτσελόνα: Αντίδραση με ανακοίνωση για τη φυλάκιση των Καταλανών αυτονομιστών

Η Μπαρτσελόνα πήρε θέση για την φυλάκιση του Οριόλ Ζουνκέρας και άλλων Καταλανών ηγετών και με ανακοίνωσή της αντιτίθεται στην συγκεκριμένη απόφαση.

Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση παίρνοντας θέση για τη φυλάκιση των Καταλανών αυτονομιστών, στην οποία αντιτίθεται με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και προτείνει συζήτηση έτσι ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και να ελευθερωθούν οι πολιτικοί ηγέτες. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας, Οριόλ Ζουνκέρας καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης μαζί με άλλους 8 Καταλανούς ηγέτες, καθώς το 2017 είχαν οργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, κάτι που είχε χαρακτηριστεί παράνομο από την κυβέρνηση της Ισπανίας. 

Η συγκεκριμένη απόφαση ενεργοποίησε την Μπαρτσελόνα, που έσπευσε να να ταχθεί στο πλευρό των αυτονομιστών. 

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα: 

“Η Μπαρτσελόνα, ως μία από τις οντότητες της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και σύμφωνα με τις ιστορικές της αξίες υπερασπιζόμενη την ελευθερία της έκφρασης και των δικαιωμάτων, σήμερα, μετά από την απόφαση καταδίκης που επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την ανοικτή διαδικασία εναντίον των Καταλανών πολιτικών ηγετών, δηλώνει πως: Με τον ίδιο τρόπο που η προφυλάκιση δεν βοήθησε στην επίλυση του ζητήματος, έτσι και τώρα δεν πρόκειται να βοηθήσει με την ποινή φυλάκισης που αποφασίστηκε σήμερα. 

Η φυλακή δεν είναι λύση. Η επίλυση του ζητήματος της Καταλονίας περνάει αποκλειστικά από τον πολιτικό διάλογο. Για αυτό, τώρα περισσότερο από ποτέ, ο σύλλογος ζητά από τους υπεύθυνους πολιτικούς να ηγηθούν και να προασπίσουν τον διάλογο και την διαπραγμάτευση, έτσι ώστε να επιλυθεί το θέμα, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση των καταδικασθέντων πολιτικών ηγετών. Η Μπαρτσελόνα εκφράζει την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στις οικογένειες εκείνων που στερούνται την ελευθερία τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα