Αντώνης Δημητρακόπουλος: Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι υπήρχαν τέτοια περιστατικά στον χώρο μας

Αντώνης Δημητρακόπουλος: Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι υπήρχαν τέτοια περιστατικά στον χώρο μας
Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία μίλησε για τον βιασμό που υπέστη στο παρελθόν από αθλητικό παράγοντα.

Ο πρόεδρος της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο Open για τον απόηχο των δηλώσεων της Σοφίας Μπεκατώρου. και της καταγγελίας της για υπόθεση βιασμού της το 1998 από ισχυρό παράγοντα του αθλήματος. Ο ισχυρός άνδρας της ΕΙΟ μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Είχαμε πει πως όταν γνωστοποιηθεί το όνομα του δράστη θα πράξουμε ό,τι πρέπει για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται. Η ΕΙΟ δεν είχε καμία διάθεση να υποβαθμίσει το γεγονός με την ανακοίνωσή της και αυτό φάνηκε και από την δεύτερη ανακοίνωση που ήταν συνέχεια της πρώτης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του φερόμενου ως δράστη αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ενώ ζητήσαμε να παραιτηθεί και ως εκπρόσωπός μας από την Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που όπως γνωρίζω έγινε.

Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι υπήρχαν τέτοια περιστατικά στον χώρο μας. Ουδέποτε υπήρξε ανάλογη καταγγελία στο παρελθόν και τώρα με την ευκαιρία αυτή προτρέπουμε όλους τους αθλητές από όλα τα αθλήματα να βγουν και να γνωστοποιήσουν αν έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Δεν έχω μιλήσει με την Σοφία Μπεκατώρου και το έχω προσωπικό μου παράπονο που άργησε να μου μιλήσει. Αλλά αν την είχα μπροστά μου θα της έλεγα μπράβο κορίτσι μου και από δω και στο εξής θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα