Απολύθηκε για πολιτικούς λόγους από το Μαυροβούνιο ο Τουμπάκοβιτς

Απολύθηκε για πολιτικούς λόγους από το Μαυροβούνιο ο Τουμπάκοβιτς

Παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου αποτελεί ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς αφού αρνήθηκε να καθίσει στον πάγκο στο παιχνίδι με το Κόσοβο.

Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και αυτή η πολιτική και ιστορική αντιπαράθεση έχει αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο, το οποίο δεν μπορεί εύκολα να διαχωριστεί, ειδικά όταν αφορά αγώνες εθνικών ομάδων.

Ο Σέρβος κόουτς, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, γνωστός και από το ανεπιτυχές πέρασμά του από τον πάγκο της ΑΕΚ τη σεζόν 1999-00, προερχόμενος από την Παρτιζάν, αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Μαυροβουνίου.

Ο λόγος είναι ότι αρνήθηκε να καθίσει στον πάγκο στο παιχνίδι με το Κόσοβο, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016.

Ο 66χρονος είχε δεχτεί πιέσεις από τις σερβικές Αρχές στο Βελιγράδι. Το ίδιο έπραξαν και οι γεννημένοι στην Σερβία ποδοσφαιριστές, Φίλιπ Στοϊκοβιτς και Μίρκο Ίβανιτς.

Το εκτελεστικό συμβούλιο πήρε μια ομόφωνη απόφαση για να απαλλάξει τον Tουμπάκοβιτς από τα καθήκοντά του, αφού αποφάσισε να μην καθίσει στον πάγκο στον αγώνα με το Κόσοβο. Εκτός από το ότι είναι μια δυσάρεστη έκπληξη, η κίνηση του Tουμπάκοβιτς, αποτελεί επίσης παραβίαση των επαγγελματικών του καθηκόντων που ορίζει η σύμβασή του”, ανέφερε η ανακοίνωση της Π.Ο. του Μαυροβουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα