Αποσύρεται από το MotoGP ο Χόρχε Λορένθο

τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Χόρχε Λορένθο
τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Χόρχε Λορένθο AP

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Χόρχε Λορένθο, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη δράση σε ηλικία 32 ετών. Τελευταίος του αγώνας το Grand Prix στη Βαλένθια.

Το Grand Prix της Βαλένθια την Κυριακή (17/11) με το οποίο κλείνει η τρέχουσα σεζόν στο MotoGP θα είναι και το τελευταίο στην καριέρα του Χόρχε Λορένθο.

Ο Ισπανός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη δράση σε ηλικία 32 ετών. Γεννήθηκε στη Μαγιόρκα στις 4 Μαΐου του 1987 και κατέκτησε τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα (2010, 2012, 2015) με τη Yamaha.

ADVERTISING

Την τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκε με τη HRC (Honda Repsol) μετά το απογοητευτικό του πέρασμα από την Ducati τις δυο προηγούμενες. Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά εν μέσω τραυματισμών και αδυναμίας προσαρμοστικότητας στα δεδομένα της νέας του ομάδας.

Ο Χόρχε Λορένθο είχε ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την HRC, ωστόσο αυτό θα λυθεί με τις δυο πλευρές να έχουν έρθει σε συμφωνία. Η εταιρία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ν' ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα είναι ο 29χρονος Γάλλος, Ζοάν Ζαρκό.

Πηγή: 

Sport24

SHARE:

24Media Network