Australian Open: Το σήκωσε η Οσάκα, 2-0 την Μπρέιντι

Australian Open: Το σήκωσε η Οσάκα, 2-0 την Μπρέιντι
Η Ναόμι Οσάκα είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού Αυστραλιανού Όπεν

Μία εντυπωσιακή Ναόμι Οσάκα συνέτριψε στον τελικό την Τζένιφερ Μπρέιντι και με 2-0 σετ κατέκτησε το Australian Open.

Η Ναόμι Οσάκα είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού Αυστραλιανού Όπεν. Δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου της τροπαίου στη Μελβούρνη, η Γιαπωνέζα έφτασε στον 4ο Major τίτλο της την Κυριακή, κερδίζοντας στον τελικό την Αμερικανίδα Τζένιφερ Μπρέιντι.

Μόλις 77 λεπτά χρειάστηκε η 23χρονη για να φτάσει στη νίκη επί της μεγάλης έκπληξης της φετινής διοργάνωσης, με το εμφατικό 6-4, 6-3.

Κερδίζοντας τα οκτώ από τα τελευταία 11 γκέιμς του τελικού, η Οσάκα έκανε δικό της τον 2ο τίτλο της στο Όπεν της Αυστραλίας και εξασφάλισε έτσι την άνοδό της στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν και η Μπρέιντι έδωσε δυνατή μάχη στο court, έχοντας κάποια εξαιρετικά διαστήματα στο παιχνίδι της, η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια ήταν καλύτερη, ήταν πιο έμπειρη από την αντίπαλό της και ούσα περισσότερο ψύχραιμη και τυχερή στις κρίσιμες στιγμές, έφτασε στον τίτλο.

Όπως αναφέρει το Sport24, οι δυο τενίστριες πήγαιναν σώμα με σώμα μέχρι το 4-4 του εναρκτήριου σετ, έχοντας κάνει από ένα μπρέικ. Κάπου εκεί, μίλησε η εμπειρία της Γιαπωνέζας. Αφού κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 5-4, γύρισε από το 40-15 στο αμέσως επόμενο γκέιμ και με τέσσερις σερί κερδισμένους πόντους, έφτασε στο 1-0.

Στο 2ο κομμάτι του αγώνα, η Οσάκα μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και προηγήθηκε με 4-0, πριν η Μπρέιντι απαντήσει, πάρει πίσω το ένα από τα δυο μπρέικ που υπολείπονταν και πιέσει την αντίπαλό της (4-2 και 5-3).

Μέχρι εκεί όμως, καθώς η Ναόμι σέρβιρε επιτυχημένα για τον τίτλο λίγες στιγμές αργότερα και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν.

Αυτό ήταν το 7ο τρόπαιο που πρόσθεσε στη συλλογή της η Οσάκα, η οποία βελτίωσε το ήδη εξαιρετικό σερί νικών της σε τελικούς WTA τουρνουά (7-3 πλέον).

Όσον αφορά τη Μπρέιντι, μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει τον παρθενικό Major τίτλο της στην πρώτη της παρουσία σε τελικό τέτοιας διοργάνωσης, όμως σίγουρα έκλεψε τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Γι’ αυτό, από την επόμενη εβδομάδα θα εξαργυρώσει την τρομερή πορεία της στη Μελβούρνη με άνοδο 11 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη. Από το Νο24, θα βρεθεί στο Νο13, βελτιώνοντας κατά πολύ το career high της.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα