Αυγενάκης: Για την ποινή του υποβιβασμού χρειάζεται απόλυτη τεκμηρίωση

Αυγενάκης: Για την ποινή του υποβιβασμού χρειάζεται απόλυτη τεκμηρίωση
Λευτέρης Αυγενάκης Sport24

Η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εισήγηση της ΕΕΑ περί υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Θέση για την εισήγηση της ΕΕΑ περί υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας πήρε ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε τα εξής: “Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση”.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουρνούς, αναπληρωτής τομεάρχης αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε τα εξής: Η σημερινή οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα