Αυλαία για το 2ο Authentic Big Blue 2018: Οι νικητές και η αναγγελία για το 2019

Αυλαία για το 2ο Authentic Big Blue 2018: Οι νικητές και η αναγγελία για το 2019
Αυλαία για το 2ο Authentic Big Blue 2018 authenticbigblue.com

Η 2η διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μερικοί από τους κορυφαίους απνεϊστές του πλανήτη καταδύθηκαν - ακριβώς οι κινηματογραφικοί ήρωες του “Απέραντου Γαλάζιου” - στον βυθό της Αμοργού και κατάφεραν να σπάσουν τα εθνικά τους ρεκόρ.

Αποστολή στην Αμοργό

Η τελετή λήξης του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης Authentic Big Blue θύμιζε περισσότερο γιορτή ανάμεσα σε εγκάρδιους φίλους παρά μια τυπική εκδήλωση με απονομή μεταλλείων. Λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου, στο Amorgos Diving Center άρχισε να συρρέει από κόσμο: Οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης , οι 64 δύτες (από 18 χώρες του κόσμου) ήταν εκεί άλλοι να παραλάβουν τα βραβεία τους και άλλοι να χειροκροτήσουν τους νικητές, ενώ στο πλευρό τους ήταν συγγενείς, φίλοι, θαυμαστές της κατάδυσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φυσικά οι διοργανωτές.

Αυλαία για το 2ο Authentic Big Blue 2018 authenticbigblue.com

Τις ομιλίες άνοιξε ο δήμαρχος Αμοργού κ. Νίκος Φωστιέρης, ο οποίος μίλησε για τον θεσμό που έβαλε το νησί στο διεθνή χάρτη για τα καταδυτικά αγωνίσματα και το πόσο σημαντικός είναι για να ταξιδέψει το όνομα και τα νερά του νησιού στα πέρατα του κόσμου. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο κ. Φωστιέρης τίμησε ένας από τους επίσημους καλεσμένους της φετινής διοργάνωσης, τον διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Ερίκ Σερά, κηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη Αμοργού.

Επίτιμος δημότης Αμοργού ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Ερίκ Σερά facebook/Authenticbigblue

 

Ο Γάλλος δημιουργός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κυκλαδίτικο νησί καθώς έντυσε μεταξύ άλλων μουσικά(και αριστουργηματικά) και τη ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» που σκηνοθέτησε το 1998 ο Λυκ Μπεσόν, η οποία διηγείται την πραγματική ιστορία των θρυλικών δυτών Ζακ Μαγιόλ και Έντσο Μαϊόρκα. Η ταινία αυτή εξυμνεί τις ομορφιές του νησιού και αποτελεί μια διαχρονική διαφήμιση των νερών του. Ο Σερά δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή αυτή και μίλησε για το νησί, τον ισχυρό δεσμό του που έχει αναπτύξει στη διάρκεια των χρόνων με αυτό καθώς και για τα βήματά του στην κατάδυση (σ.σ.: ο Σερά έκανε τα πρώτα του μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης υπό τον ίδιο τον Ζακ Μαγιόλ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας).

Επίτιμος δημότης Αμοργού ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Ερίκ Σερά facebook/Authenticbigblue

 

Ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και νικητών των αγώνων. Ειδικότερα:

* Στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) πρώτη κηρύχθηκε η Natalia Zharkova από την Ουκρανία φτάνοντας τα 68 μέτρα και κάνοντας εθνικό ρεκόρ. Στους άντρες πρώτος ο Ιταλός Homar Leuci επίσης με 68 μέτρα). Ο Γιάννης Κοθωνίδης, ένα από τα μεγάλα ταλέντα μας, ήρθε δεύτερος στα 63 μέτρα.

* Στα σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT) ισοψήφισαν (φτάνοντας τα 80 μέτρα) οι δικοί μας Γιάννης Γιαγγίνης και Χρήστος Παπαδόπουλος, με τους Christian Castano Villa (Κολομβία), Pierro Giobbi (Σουηδία), Homar Leuci (Ιταλία) και Jens Stoetzner (Γερμανία). Στις γυναίκες ισοψήφισαν αντίστοιχα στα 80 μέτρα οι Lena Balta (Σερβία) και Natalia Zharkova (Ουκρανία).

* Στην ελεύθερη βύθιση (FIM) πρώτη στις γυναίκες βγήκε η Ουκρανή Natalia Zharkova φτάνοντας τα 75 μέτρα. Στους άνδρες πρώτοι ήρθαν οι Christian Castano Villa (Κολομβία), Pierro Giobbi (Σουηδία) και Homar Leuci φτάνοντας και οι 3 τα 80 μέτρα.

Βάσει των συνολικών επιδόσεών τους, overall νικητές στο 2ο Authentic Big Blue κηρύχθηκαν στους άνδρες ο Homar Leuci που συγκέντρωσε 228 πόντους και η Natalia Zharkova στις γυναίκες συγκεντρώνοντας 223 πόντους. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Pierro Giobbi (214 πόντοι) και Lena Balta (175 πόντοι) και την τρίτη θέση οι Γιάννης Γιαγκίνης (196 πόντοι) και Hyemin Kim (150 πόντοι)

Οι νικητές του 2ου Authentic Big Blue 2018

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Mehmet Arikok με 74 μέτρα στην ελεύθερη βύθιση (FIM) κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ Τουρκίας ενώ στην ίδια κατηγορία με βουτιά στα 70 μέτρα, η Sanda Delija πέτυχε ρεκόρ Κροατίας. Εθνικά ρεκόρ στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) πέτυχαν o Danail Edrev από τη Βουλγαρία με 45 μέτρα και η Kyung Joo Ko από την Κορέα με 41 μέτρα.

Η βραδιά (και η δεύτερη διοργάνωση) ολοκληρώθηκε με γλέντι αλλά και την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του ABB ότι το Διεθνές Τουρνουά Κατάδυσης «τριτώνει» και ανανεώνει επίσημα το ραντεβού του για τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα