Champions League: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας μετά τις απειλές του ISIS

Διαβάζεται σε 2'
Champions League: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας μετά τις απειλές του ISIS
Associated Press

Οι αρχές λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα για τους αγώνες του Champions League μετά τις απειλές του ISIS. Κανονικά προχωράει η διεξαγωγή των αγώνων, σύμφωνα με δήλωση της UEFA.

Οι απειλές του ISIS έχουν θορυβήσει τις αστυνομικές αρχές σε Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι, όπου φιλοξενούνται αγώνες για τα προημιτελικά του Champions League.

Όπως αναφέρει το BBC, τα αρμόδια υπουργεία ασφαλείας λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να διεξαχθούν όλα ομαλά και να αποφευχθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, στο απευκταίο σενάριο που η απειλή υλοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα τεθούν «σημαντικά ενισχυμένα» μέτρα ασφαλείας όταν η PSG θα παίξει με την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθούν δύο προημιτελικοί στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι την Τρίτη, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης την Τετάρτη την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Pilar Alegría, υπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας, έστειλε ένα μήνυμα «ηρεμίας» ενόψει των αγώνων στη Μαδρίτη και είπε ότι «περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί και αστυνομικοί της πολιτικής φρουράς έχουν αναπτυχθεί».

Η UEFA, με δήλωσή της, τονίζει ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κανονικά και δεν θα υπάρξει κάποια αναβολή ή αλλαγή ως προς τον προγραμματισμό.

“Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών που γίνονται για τους αγώνες του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Όλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας” αναφέρει η δήλωση της UEFA.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα