Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ισπανία αποσύρει την υποψηφιότητα της για το 2030 λόγω πολιτικής διαμάχης

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ισπανία αποσύρει την υποψηφιότητα της για το 2030 λόγω πολιτικής διαμάχης
2022 AP PHOTO/NATACHA PISARENKO, FILE

Πολιτικές διαμάχες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνήσεων της Καταλονίας και της Αραγονίας έχουν ως αποτέλεσμα της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Ισπανίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας, Αλεχάντρο Μπλάνκο ανακοίνωσε την Τρίτη (21/6) πως η Ισπανία δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030 στα Πυρηναία, λόγω πολιτικών διαφορών μεταξύ των κυβερνήσεων των περιοχών της Καταλονίας και της Αραγονίας.

Όπως γράφει το SPORT24, η κυβέρνηση της Καταλονίας δεν θέλει να συμπεριλάβει την Αραγονία στην υποψηφιότητα, με την κοινή γνώμη στις περιοχές να έχει διχαστεί. Ακτιβιστές έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η διοργάνωση των Χειμερινών Αγώνων θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα Πυρηναία λόγω της κλιματικής αλλαγής.

“Είχαμε άλλες λαμπρές υποψηφιότητες (για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020) που δεν προχώρησαν γιατί ανταγωνιζόμασταν πολύ δυνατές αντίπαλες πόλεις. Αλλά αυτή την καταστρέψαμε στο ίδιο μας το σπίτι”, ανέφερε ο Μπλάνκο σε συνέντευξη Τύπου,

“Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος από την απόσυρση της υποψηφιότητας μας. Δεν μπορούμε να περνάμε μήνες και μήνες και μήνες με τις διαφορές που υπήρχαν” συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Η ιαπωνική πόλη Σαπόρο θεωρείται το φαβορί για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με το Βανκούβερ στον Καναδά και το Σολτ Λέικ Σίτι στις ΗΠΑ να ενδιαφέρονται επίσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα