Euro 2020: Οι παίκτες της Αγγλίας θα διαθέσουν το χρηματικό τους έπαθλο στο NHS

Euro 2020: Οι παίκτες της Αγγλίας θα διαθέσουν το χρηματικό τους έπαθλο στο NHS

Πάνω από 9 εκατομμύρια λίρες αναμένεται να διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις του NHS από τους παίκτες της Αγγλίας σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.

Σε μία πολύ όμορφη και αξιέπαινη πράξη αναμένεται να προχωρήσουν οι παίκτες της Αγγλίας μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στο Euro 2020, δηλαδή μετά τον τελικό της Κυριακής με την Ιταλία.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκετ έχουν αποφασίσει να δωρίσουν τα χρήματα που θα τους αντιστοιχούν από ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα του NHS, του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας.

Σε περίπτωση που η Αγγλία κατακτήσει το τρόπαιο, τότε θα λάβει περίπου 24 εκατομμύρια λίρες, εκ των οποίων τα 9,6 εκατομμύρια θα μοιραστούν στους 26 παίκτες της ομάδας, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν αποφασίσει να τα χαρίσουν στο NHS.

Το ίδιο, ωστόσο, θα κάνουν και σε περίπτωση ήττας, στην οποία το ποσό θα είναι κατά τι μικρότερο, αλλά θα παραμένει μία σημαντική τονωτική ένεση για το NHS και τα ιδρύματά του.

Αυτή η κίνηση πάντως δεν θα αποτελεί αγγλική… πρωτοτυπία, καθώς, όπως αναφέρει η metro.co.uk, οι παίκτες διέθεσαν μέρος των χρηματικών τους επάθλων για φιλανθρωπικό σκοπό και σε προηγούμενους αγώνες.

Ένας εξ αυτών μάλιστα, ο Τζόρνταν Χέντερσον (αρχηγός της Λίβερπουλ), έχει ήδη λάβει το βραβείο (MBE) για την υποστήριξη που έχει επιδείξει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα