European Super League: Δικαστήριο δίνει “πράσινο φως” για ξεκίνημα χωρίς κυρώσεις

European Super League: Δικαστήριο δίνει “πράσινο φως” για ξεκίνημα χωρίς κυρώσεις
AP Photo/Manu Fernandez, File

Σύμφωνα με προκαταρτικό πόρισμα δικαστήριου της Ισπανίας για διενέξεις που αφορούν ανώνυμες εταιρίες, η UEFA και η FIFA δεν μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις στις ομάδες της ESL και η διεξαγωγή της λίγκας κρίνεται νόμιμη.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε με σκωπτικό ύφος για τον επικείμενο σχηματισμό Ευρωπαϊκής κλειστής λίγκας 20 ομάδων, λέγοντας “το να μην χάνεις δεν είναι αθλητισμός”. Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky Sports, η νέα αυτή λίγκα – παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές κυρώσεων – μπορεί να προχωρήσει προς το ξεκίνημα της.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγορών της Ισπανίας, έκρινε πως οι ομάδες που απαρτίζουν τον 20μελή όμιλο της European Super League, δικαιούνται να αγωνιστούν σε ένα δικό τους, κλειστό πρωτάθλημα. Το ίδιο δικαστήριο έκρινε πως η UEFA και η FIFA δεν μπορούν και δεν πρέπει να επιβάλουν ποινές στους παίκτες και στις ομάδες της λίγκας. Το συγκεκριμένο πόρισμα ακολουθεί τη δήλωση του Φλορεντίνο Πέρεθ, ενός εκ των αρχιτεκτόνων της ESL, πως το εγχείρημα αυτό εκπληρώνεται μόνο “για να σωθεί το ποδόσφαιρο”.

Στις επόμενες πράξεις αυτής της περιπέτειας που έχει προκαλέσει ρωγμές στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αναμένεται να γίνει σαφές κατά πόσο μπορούν – ή δεν μπορούν- η UEFA και η FIFA να επιβάλλουν υποβιβασμούς, αποβολές από πρωταθλήματα και άλλες εκβιαστικές πράξεις προς τις ομάδες της λίγκας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα