Ινφαντίνο για European Super League: “Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες”

Ινφαντίνο για European Super League: “Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες”
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο AP

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ξεκαθάρισε πως η FIFA είναι κάθετα αντίθετη με τη European Super League και πως αν αποφασίσουν οι ομάδες να φύγουν, αυτό θα συμβεί με συνέπειες.

Για το καυτό ζήτημα της δημιουργίας της European Super League μίλησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στο Κογκρέσο της UEFA, όπου το παρών δίνει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, εκπροσωπώντας την ΕΠΟ. Ο ίδιος, όπως αναφέρει το SPORT 24, τόνισε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι αντίθετη και δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα διοργάνωση. Προειδοποίησε μάλιστα πως όσες ομάδες θελήσουν να φύγουν, αυτό θα γίνει μόνο με συνέπειες.

“Ήθελα να μιλήσω για τον κορονοϊό, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Μουντιάλ των γυναικών, όμως, όλα όσα έχουν συμβεί, έχουν αλλάξει τα πλάνα μου και αυτά που θέλω να πω. Η FIFA είναι ένας οργανισμός που στηρίζεται στις αξίες του αθλητισμού και είμαστε τελείως αντίθετοι με τη δημιουργία της European Super League.

Tο μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να μην εγκρίνουμε την δημιουργία της European Super League, που είναι ένα κλειστό μαγαζί που σπάει τον οργανισμό. Δεν την εγκρίνουμε και είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό. Στηρίζουμε απόλυτα την UEFA. Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες.

Οι ομάδες οφείλουν να ζήσουν με τις συνέπειες όσων πράττουν. Είτε θα είναι μαζί μας, είτε στην απέξω Δεν υπάρχει μέση λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Και μπορεί να υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος στο ξεκίνημα, όμως θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά”.

Ο πρόεδρος της FIFA πάντως δεν έκανε αναφορά σε απαγόρευση συμμετοχής των διεθνών παικτών στις εθνικές τους ομάδες όπως είχε κάνει την Δευτέρα (19/4) ο ομόλογός του της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα