Η Άλισον Μπρίτεν είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Premier League

Η Άλισον Μπρίτεν είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Premier League
Άλισον Μπρίτεν PRINTSCREEN

Η επιχειρηματίας, Άλισον Μπρίτεν, θα αποτελέσει τη νέα πρόεδρο της Premier League από την αρχή του νέου έτους. Μάλιστα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο στην Αγγλία, μετά την ομόφωνη ψήφισή της από τους συλλόγους.

Η Premier League ψήφισε νέα πρόεδρο της Premier League, με την επιχειρηματία, Άλισον Μπρίτεν, να αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο. Είναι η πρώτη γυναίκα που της ανατίθεται τέτοια θέση, αφού ψηφίστηκε ομόφωνα από τους συλλόγους.

Θα διαδεχτεί τον προσωρινό πρόεδρο, Πίτερ ΜακΚόρμικ, ο οποίος ανέλαβε μετά την παραίτηση του Γκάρι Χόφμαν τον Νοέμβριο του 2021.

Η νέα πρόεδρος δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρήσεων, είναι CEO του ομίλου φιλοξενίας Whitbread PLC, θέση από την οποία θα παραιτηθεί για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα.

Επίσης είναι υπεύθυνη για την μεγάλη συμφωνία της Costa Coffee με την Coca Cola αντί των 4.5 δισ. ευρώ, ενώ έχει εργαστεί ως ανώτερο στέλεχος στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με τις Barclays, Santander και Lloyds.

Ήταν μέλος στις επιτροπές συμβούλων των τελευταίων τριών πρωθυπουργών της Αγγλίας, ενώ το 2019 της απονεμήθηκε βραβείο CBE.

Λατρεύει το ποδόσφαιρο, υποστηρίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σύμφωνα με το SPORT 24, δήλωσε:

“Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου από τότε που ήμουν παιδί και γι’ αυτό είμαι απόλυτα χαρούμενη που διορίστηκα πρόεδρος της Premier League.Το παιχνίδι είναι τεράστιας εθνικής σημασίας, αγαπιέται από τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και μπορεί να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες.

Θα είναι πραγματικό προνόμιο να μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη σχεδίων για το μέλλον και να συνεργαστώ με όλα τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη του παιχνιδιού για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και επιτυχία του.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Richard Masters, το διοικητικό συμβούλιο και τους συλλόγους καθώς εργαζόμαστε μαζί για να διασφαλίσουμε τη συνεχή ανάπτυξη και την παγκόσμια επιτυχία της Premier League”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα